Bucuresti

Clădiri de birouri unde s-au închiriat cele mai mari spații în 2018, în București

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Apartine de
ESOP Consulting
Vizualizari
518

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În primele șase luni din 2018, chiriașii mari de birouri s-au orientat către proiecte de birouri superioară A, aflate în construcție sau finalizate de curând, în mai multe zone ale Bucureștiului: Orhideea-Politehnică, Barbu Văcărescu-Floreasca, Unirii și Eroii Revoluției.

The Bridge, fazele 1 și 2, Orhideea Towers, Campus 6.1, Globalworth Campus, Bucharest Tower Center, City Offices și Unirii View au fost clădirile de birouri care au atras chiriașii care au dorit cele mai mare suprafețe de birouri în cel de-al doilea trimestru din 2018. Spațiile de birouri sunt în lucru sau finalizate de curând.

Chiriașii au venit în cea mai mare parte din domeniile IT&C, outsourcing și servicii de închiriere spații coworking, printre ei numărându-se UPC, Schlumberger, London Stock Exchange, Thales, Spaces și Mindspace.

Zona de centru-vest a atras cei mai mulți chiriași de birouri

Compania de IT&C Thales a preînchiriat o suprafață de 5.313 mp de birouri în proiectul Orhideea Towers, de clasă A, care va fi finalizat în curând în zona de centru-vest a Capitalei, Orhideea-Politehnică-Grozăvești, aleasă pentru că aici se află cea mai mare instituție de învățământ tehnic din România, Universitatea Politehnică București și cel mai mare campus studențesc.

Tot în zona de centru-vest se află și proiectul The Bridge, care a atras recent doi chiriași mari, cu suprafețe între 4.500 și 6.000 mp. The Bridge este proiectul care a livrat recent primele spații de birouri de clasă A în această zonă vedetă, Orhideea-Grozăvești–Politehnică, dar mai are spații disponibile, deoarece se construiește în trei etape, la final, complexul urmând a totaliza o suprafață de 80.000 mp de spații de birouri și servicii adiacente - restaurante, cafenele, policlinică medicală.

Prima etapă de spații de birouri a fost deja livrată, The Bridge Phase 1 care este ocupată de BCR și IBM.
În acest moment mai sunt spații disponibile la preînchiriere în clădirile The Bridge 3 East Wing și The Bridge 3 West Wing.

Cel de-al patrulea mare chiriaș care și-a anunțat venirea în zona de centru-vest, tot într-o clădire în construcție este London Stock Exchange, care a preînchiriat o suprafață de 3.000 mp de spații de birouri de clasă A în proiectul Campus 6.1, de lângă Universitatea Politehnică București. Clădirea de birouri Campus 6.1 este aproape de finalizare și complet închiriată, dar proiectul Campus 6 se extinde și are spații de birouri disponibile la preînchiriere în etapele următoare ale proiectului: Campus 6.2, Campus 6.3, Campus 6.4.

Operatorii de spații de birouri în sistem coworking se extind rapid

Mindspace, un operator de spații de coworking a semnat trei contracte, cu o suprafata totală de 12.000 mp, în clădirile de birouri Globalworth Campus, Bucharest Tower Center, din zona Barbu Văcărescu-Floreasca, aflate în construcție și în City Offices, cu birouri la cheie, în zona Eroii Revoluției.

Un alt operator de spații de birouri în sistem coworking a preînchiriat o suprafață de 3.000 mp în clădirea Unirii View, care va fi livrată în acest an.

Cele mai mari reînnoiri de contract în cel de-al doilea trimestru din 2018 au fost realizate de Siemens și Huawei, două mari companii din IT&C, care au rămas în continuare în sediile actuale: Siemens pe o suprafață de birouri de 5.000 mp în proiectul West Gate, din zona de vest a Capitalei și Huawei pe o suprafață de birouri de 6.300 mp în Lakeview, din zona de centru-nord.

În primul trimestru din 2018, cei mai mari chiriași de birouri au fost Enel, care a preînchiriat 11.500 mp în clădirea Day Tower, din zona Unirii, UPC și Medicover, care au închiriat 5.500 mp de birouri, respectiv 4.500 mp în The Bridge.

În concluzie, în prima jumătate a lui 2018, marii chiriași de birouri au ales proiectele cele mai bune din București, cu spații de birouri de cea mai bună calitate – clasă A, bine localizate în oraș, urmărind îndeaproape graficul de lucru al marilor șantiere din București și selectând clădirile de birouri apropiate de finalizare sau cu livrare cel târziu în vara anului viitor.