Bucuresti

Closer de Patrick Marber

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 10 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1205

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 4 octombrie 2011 20:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

O piesa cu patru oameni... dar cate cupluri? Asta este enigma pe care trebuie sa o deslusim marti seara, alaturi de Andreea Roxana Filip (Alice), Horia Butnaru (Daniel),Alina Chinie (Anna) si Razvan Alexe (Larry).

Spectacolul se bazeaza pe textul piesei Closer scrisa de Patrick Marber, si reprezinta o instalatie de relatii umane, de caractere foarte atent definite, care se intersecteaza si se intrepatrund, creand situatii conflictuale acute ce duc la sublimarea sentimentelor si trairilor. Este un spectacol despre sansa iubirii si a adevarului.

Tesatura de conflicte da un tip de tensiune dramatica speciala si poarta spectatorul prin stari, varste si emotii usor recognoscibile, traite la limita de catre cele patru personaje, cu care acesta se poate identifica.

Spectacolul debuteaza intr-un hol de spital unde personajul Alice se hotaraste sa se indragosteasca de Dan, barbatul care-si taie marginile de la sandwich-uri. Alice se indragosteste de Dan, Dan scrie o carte despre ea, cartii ii trebuie o coperta, coperta o face Anna, Dan o place pe Anna, Anna incepe o relatie cu doctorul Larry pe care Dan i l-a adus in viata, Anna se marita cu Larry, Anna il paraseste pe Larry pentru Dan, Larry se razbuna pe Dan printr-o relatie cu Alice care, dupa ce se regaseste cu Dan realizeaza ca nu-l poate minti pe acesta dar nici nu-i poate spune adevarul, motiv pentru care pleaca, moare si se dezvaluie: nu este Alice ci Jane Jones.

Fracturarea destinelor si a vietilor celor din jurul lui Alice se produce din cauza hotararii ei – muscand dintr-un mar, refuzand sandwich-ul cu peste, Alice deschide o falie temporala a pacatului. Ea este tentatia, ispita, dorinta. Barbatii o doresc. E obisnuita cu asta. Doar cu asta. Cauta iubire. Iubirea implica – generic – notiunea de adevar. Ea ocoleste adevarul. Identitatea ei vine din lumea celor morti, povestea vietii ei este o minciuna. Minciuna este adevarul ei despre viata. Se indragosteste de Dan , scriitor esuat, telentat jurnalist mortuar. Sunt doi oameni in a caror viata e permanenta moartea. Esueaza impreuna.

Anna este fotograf. Imortalizeaza timpul. Cosmetizeaza spatiul. E fascinata de portret. De viata. De chipul uman. Anna isi da timp sa traiasca. Ia ce i se ofera si se bucura de daruri. Stie sa o faca. Se bucura de dragoste. A invatat sa o faca. Nu ii e rusine de viata ei, nu o ascunde. E divortata, vrea sa aiba copii,e implinita profesional. Da speranta viesii. Se indragosteste de Larry. Dermatolog. Meseria lui implica atingerea, implica contactul cu omul. Se ingrijeste de frumusetea corului uman. Lupta sa redea vietii frumusetea. Ca si Anna, e perfect ancorat in meseria lui. E sigur pe el, calculat, riguros, exact. Ii place sa experimenteze. E vital. Ii place viata si o atrage in jurul lui. Ambii rezista dupa finalul piesei pentru ca nu-si afiseaza sensibilitatile, pentru ca nu devin vulnerabili. Mai presus de orice, sunt doi oameni care stiu sa se bucure de prezent.Cu adevar sau cu minciuna, viata merge mai departe daca o lasi sa curga...

Construit intru-n spatiu gol in care lumina si sunetul au valori dramatice deosebit de importante, spectacolul debuteaza cu un soi de realism minimalist si merge – ca mijloace de expresie – pana la scene de teatru dans.

Filtre spectacol

Tip spectacol: Teatru