Bucuresti

Clubul de Teatru pentru Liceeni Ion Creanga

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Apartine de
Muzeul Taranului Roman Bucuresti
Vizualizari
492

Voteaza & Distribuie

Descriere

Clubul de Teatru pentru Liceeni Ion Creangă

Teatrul Ion Creangă organizează, începând din luna mai, o serie de cursuri de actorie gratuite, dedicate trupelor de teatru din unităţi de învăţământ. Activităţile, desfăşurate în cadrul proiectului Clubul de Teatru pentru Liceeni, sub îndrumarea actorilor Teatrului Ion Creangă şi a unor invitaţi speciali – nume celebre ale teatrului şi filmului românesc – vor avea loc săptămânal, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în Studioul Horia Bernea.

Cursurile se adresează grupurilor organizate din unităţi de învăţământ (elevi cu vârsta între 14 şi 18 ani) şi abordează un amplu modul de tematici, tehnici şi mijloace de expresie specifice artei actorului (improvizaţie, expresie corporală şi vocală, lucru pe textul dramatic etc.), activităţile desfăşurându-se în baza unui program de întâlniri săptămânale.

Primele grupe care participă la cursurile de actorie organizate de Teatrul Ion Creangă sunt elevii Colegiului Național Iulia Haşdeu și a Liceului Teoretic „Grigore Moisil”. Majoritatea liceenilor implicaţi fac parte din trupa de teatru a școlii, dar prin acest proiect, cu ajutorul actorilor profesioniști vor afla pentru prima dată necunoscutele meseriei de actor și a elementelor de scenotehnică.

Pentru mai multe informații persoana de contact este Gloria Apostol, telefon: 0758.221.090, e-mail: gloria.apostol@teatrulioncreanga.ro

Clubul de teatru pentru liceeni este un nou proiect al Teatrului Ion Creangă, derulat cu scopul de a încuraja apropierea generaţiilor tinere de artele dramatice, stimulând totodată creativitatea şi dinamica de grup printr-o formă alternativă de educaţie prin teatru. Proiectul reuneşte atât oferta de cursuri de actorie, cât şi o serie de spectacole realizate pentru liceeni sau cu participarea acestora. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român.


Sursa informatii: www.muzeultaranuluiroman.ro