Bucuresti

Colegiul Tehnic Media

Colegiul Tehnic Media

Detalii

Adresa
Bucuresti, Strada Jiului, nr. 163
Telefon
0216675585
Social links
Categorie
Scoli - Licee - Colegii
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Vizualizari
5994

Voteaza & Distribuie

Descriere

Colegiul Tehnic Media Bucuresti

Invatamantul specializat pentru industria poligrafica, a fost infiintat in anul 1948 prin infiintarea la bucuresti a doua unitati scolare de profil:
- Scoala Medie Tehnica de Arte Grafice;
- Scoala Profesionala de arte grafice "Dimitrie Marinescu".

Din anul 1966 Liceul Industrial de Poligrafie si Cinematografie, avand o durata de 5 ani, a functionat ca unitate independenta pana in anul 1968, in cladirea Grupului Scolar Pajura.

In anul 1974 cele doua unitati scolare se unifica sub denumirea de "Grupul Scolar de Poligrafie si Cinematografie" urmand ca apoi sa poarte denumirea de "Liceul Industrial nr. 16".

Incepand cu anul 2000-2001 denumirea unitatii scolare a denit Colegiul Tehnic "Media" avand ca niveluri de scolarizare astazi:
- Scoala de Arte si Meserii;
- Anul de Completare;
- Liceu cu cele trei filiere: vocationala, tehnologica si teoretica;
- Scoala postliceala.

Realitatea care ne recomanda

Colegiul Tehnic "Media" a pregatit de-a lungul timpului specialisti in domeniul poligrafiei si cinematografiei fiind unicul liceu de profil din tara.
In prezent are ca scop scolarizarea tinerilor prin liceu zi si seral, scoala de arte si meserii, an de completare, scoala postliceala pentru calificari din domeniul tehnicilor tehnicilor poligrafice si cinematografice.
De asemenea elevii unitatii noastre au fost distinsi cu numeroase premii si recompense la concursurile scolare, olimpiadele interdisciplinare, concursuri de informatica, festivaluri, targuri si manifestari culturale si sportive desfasurate la nivel local si national.
Colegiul are o dotare a liceului de poligrafie si cinematografie de nivel European - prin programul PHARE VET 9405.

Filtre

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat