Bucuresti

„Colturi de Bucuresti”, la Independent Union

„Colturi de Bucuresti”, la Independent Union

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Apartine de
Cinemateca Romana: Cinema Union
Vizualizari
735

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 26 iunie 201419:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Joi, 26 iunie, de la ora 19:30, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române va fi prezentate lungmetrajul documentar, produs independent, COLŢURI DE BUCUREŞTI, în regia lui Vlad Trandafir. Proiecţia va fi urmată de o discuţie cu realizatorii filmului.

Evenimentul este al optulea din seria „Independent Union”, iniţiată în februarie a.c. la Cinemateca Union şi menită a promova producţia cinematografică independentă din România. Tariful unic de acces la aceste evenimente este de 3 lei.

Sinopsis:
O colecţie de confidențe, întâmplate în „colţuri” din Bucureşti şi mărturisite de iubitori de Bucureşti. Cu: Adina Nanu, Neagu Djuvara, Dan C. Mihăilescu, Tiberiu Soare, Georgeta Filitti, Marius Constantinescu, Vintilă Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Paul Negoescu, Gabriel Sandu, Laura Marinescu, Romulus Bena, Radu Paraschivescu, Andra Ilie, Simona Ghiţă, Andrei Mateiu, Vlad Eftenie, Paul Manolescu, Eugen Istodor...

Echipa filmului:
Regie, imagine şi montaj: Vlad Trandafir
Mixaj de sunet: Dan-Ştefan Rucăreanu
Consultant: Andra-Roxana Trandafir

Statement regizoral:
„COLŢURI DE BUCUREŞTI este un proiect video care îşi propune să cerceteze și să aducă împreună afectivităţile bucureştenilor pentru locurile care definesc peisajul urban. Simţul comun pare încredințat de convingerea că obligatorie pentru evoluția interioară, pentru dobândirea unei relaţii favorabile cu mediul social, este cunoaşterea unor locuri desemnate generic prin obiective turistice – cunoaștere nedublată, mai niciodată, de un real stimul interior. Altfel spus, de un mod de a învăța nedeterminat de curiozitate, de înclinație naturală, ci de o prea mare încredere în succesul acumulării de informații. E o predispoziţie care, în ciuda aparenței, alimentează confuzia și căreia, credem, i se cere opusă o reacţie. Așa stând lucrurile, misiunea noastră constă în stimularea spectatorilor de a lua act de imensul fond afectiv asociat unor locuri din București – practic, capitalul lui intim, chipul lui mai profund –, neavând altă consecință decât o necesară, indispensabilă, înnoire a privirii. COLŢURI DE BUCUREŞTI aspiră să fie, pentru imboldul turistic, ceea ce cunoașterea adevărată este pentru învățatul pe de rost.” (Vlad Trandafir)

Vă aşteptăm!

Parteneri media ai Cinematecii Române: Radio România Cultural, Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things – Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, COOPerativa Urbană, CentrulVechi.com, OrasulVechi.ro, Filme-carti.ro, GazetaLibera.ro, BlogDeCinema.ro, AaRC.ro, SemneBune.ro, Feeder.ro.

Pentru mai multe informaţii:
cinematecaromana@gmail.com
www.anf-cinemateca.ro
www.facebook.com/pages/Cinemateca-Română-Pagina-oficială/404750289652215
www.facebook.com/cinemateca.romana

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta