Bucuresti

Comasarea alegerilor, subiect de dezbateri pentru tineri

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
576

Voteaza & Distribuie

Descriere

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare inseamna, sau nu, sfarsitul statului de drept? La aceasta intrebare vor raspunde, cu argumente pro si contra, cele doua echipe calificate in finala concursului de dezbateri si oratorie pentru studenti „Dezbate Romania" editia a III-a, organizat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei si Societatea Civila pentru Educatie si Informatizare.

Dezbaterea va avea loc joi, 15 decembrie, incepand cu ora 13.00, la sediul Intact Media Academy din bd. Ficusului nr. 44A, etaj 2, cladirea INAV.

Vreme de patru saptamani, echipele participante si-au confruntat logica, argumentatia si inzestrarea retorica, in dezbaterea temelor propuse, iar acum, cele mai bune doua echipe sunt pregatite pentru marea finala. Daca in rundele preliminarii, echipele au fost invitate la dezbaterea unor enunturi de ordin general, cu valoare mai degraba teoretica, in finala, tema supusa dezbaterii va fi una de stricta actualitate, care solicita pe langa calitatile amintite anterior si civismul participantilor.

Cele mai bune doua echipe. care se vor intalni in finala, sunt: echipa „Youth’s Power" formata din Cristina Iacob, Robert Lucian Kiss, Dan Iulian Stanciu, Marin Vlad si Viorel Ionut Cojocariu si echipa „Studenti fara frontiere" din care fac parte Eliza Chirila, Christian Negoescu, Daria Mateescu, Cristian Retegan si Paul Ardeleanu.

Fara a-si propune sa ofere o solutie la tema lansata spre dezbatere, tinerii isi vor exprima, si de aceasta data, punctul de vedere argumentat, de pe pozitii pro, respectiv contra, asupra problemei comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare. Tema ii priveste direct, in calitate de cetateni ai unui stat democratic, studenti si tineri preocupati de problemele societatii in care traiesc.

Conform formatului concursului, un juriu format din profesionisti in domeniul comunicarii ii va provoca pe concurenti la dezbateri si va incerca sa le ofere, cele mai bune sfaturi despre discurs, argumentare si arta de a convinge. Alessandra Stoicescu, Trisi Cristea, Corneliu Cojocaru, Florin Chilian, Daniel O. Bejan si senatorul Dan Voiculescu, in calitate de invitat special, se afla printre cei care au sustinut acest concurs si, in calitate de membri ai juriului, au decis echipele participante in finala.

In urma evaluarilor, conform rigorilor unui concurs de acest tip, juriul va desemna echipa castigatoare a concursului "Dezbate Romania" editia a III-a si a unui premiu in valoare de 1.000 de euro. In cadrul aceleiasi finale, cel mai bun tanar orator va primi o bursa completa de studiu la Intact Media Academy. El va fi ales din randul speakerilor premiati la fiecare dezbatere din cadrul concursului.