Bucuresti

Companiile de IT&C domină piața închirierilor de birouri

Companiile de IT&C domină piața închirierilor de birouri

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Apartine de
ESOP Consulting
Vizualizari
337

Voteaza & Distribuie

Descriere

Anul trecut, cei mai mulți chiriași care au contractat spații de birouri au venit din rândul companiilor de IT&C, un domeniu aflat pe val, reprezentând 47% din totalul pieței, conform unei analize ESOP Consulting.

Acest lucru se datorează creșterii accelerate a companiilor din IT&C, care fac angajări permanente și care își deschid sedii noi. Printre companiile de IT&C care au închiriat recent spatii de birouri în București se numără Xerox, Assecco, Blue Point, Luxoft, XOR, Accenture Services, Ortec și Siveco.

La foarte mare distanță, cu un procent de trei ori mai mic, de doar 13%, pe locul doi ca pondere au fost companiile din domeniul FMCG (Fast-moving consumer goods).

Pe locul trei, cu 11% din totalul pieței de birouri se află domeniul de servicii profesionale, precum case de avocatură, firme de consultanță și de mediu, firme de pază.

Au semnat contracte de închiriere birouri companii precum KPMG, Casa de Insolvență Transilvania, BGS și Better Environment & ECOSystem. Compania BGS și-a închiriat sediul central prin intermediul ESOP Consulting, companie specializată pe închirierea de birouri.

Pe locurile patru și cinci, la egalitate urmează: domeniile Medical&Farma și Finanțe-Bănci. Printre chiriașii cu notorietate amintim Regina Maria și Novartis.

http://www.esop.ro/