Bucuresti

Concert aniversar al Orchestrei de cameră PHILARMONIA

Concert aniversar al Orchestrei de cameră PHILARMONIA

Detalii

Telefon
0213156875
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 6 luni si 6 zile
Vizualizari
157

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 2 iunie 201911:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Duminică, 2 iunie 2019, ora 11, pe scena Ateneului Român, va avea loc un concert extraordinar al orchestrei de cameră "Philarmonia" prilejuit de o dublă aniversare, 40 de ani de activitate ai orchestrei și 60 de ani de activitate ai maestrului Nicolae Iliescu, fondatorul și dirijorul “Philarmoniei”.

Orchestra de cameră "Philharmonia" este un colectiv cu o îndelungată activitate, susţinând concerte pe marile scene bucureștene (Sala Palatului, Sala Radiodifuziunii, Ateneul Român) și în marile centre culturale ale ţării: Craiova, Braşov, Timişoara, Tg. Mureş, Iaşi, Sibiu, Cluj.
Orchestra a colaborat cu cei mai importanţi solişti români - Ion Voicu, Ştefan Ruha, Mihaela Martin, Eugen Sârbu, precum şi cu artişti importanţi de talie mondială - Alberto Lysy, preşedintele juriului Concursului Internaţional de vioară "George Enescu", Ruggiero Ricci, Barbara Hendricks, celebrul chitarist Alirio Diaz ş. a.

Orchestra are o importantă discografie, a participat la numeroase ediţii ale Festivalului Internaţional "George Enescu" şi a susţinut concerte în peste 20 de ţări, fiind prezentă în mari centre muzicale europene - Varşovia, Praga, San Remo, Veneţia, Roma, Viena, Berlin, Moscova, bucurându-se de aprecieri ale presei:

“Săptămâna noastră s-a încheiat printr-o performanţă de înalt nivel artistic al celei mai bune orchestre de cameră de care dispune viaţa noastră muzicală.”
“Orchestra de cameră a susţinut un formidabil concert”
“Orchestra Philarmonia este o formație camerală excepţională.”

Nicolae Iliescu a absolvit cursurile Conservatorului din Bucureşti ca bursier "George Enescu", a urmat cursurile de aspirantură ale celebrului Conservator "Piotr Ilici Ceaikovski" din Moscova, unde a fost caracterizat drept un talent excepţional. Este artist emerit, a fost concertmaestrul Filarmonicii "George Enescu" şi este fondatorul şi conducătorul Orchestrei de cameră "Philarmonia".

Programul concertului:
George EnescuPreludiu la unison

Arcangelo CorelliSarabandă, Gigă şi Badinerie

Wolfgang Amadeus MozartDivertisment în re major, KV 136

Piotr Ilici CeaikovskiSerenada pentru orchestră de coarde, op. 48