Bucuresti

Concert in formula de 6 clarinete in jurul Hartii Valahiei de la 1789

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 7 luni si 3 zile
Vizualizari
139

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 26 martie 201918:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Concert în formulă de 6 clarinete în jurul Hărții Valahiei de la 1789

În urma succesului ediției anterioare „Cartografii sonore” când a avut loc un concert la șase violoncele în jurul Hărții Transilvaniei de la 1635, invitat fiind reputatul ansamblu Violoncellissimo, Stagiunea continuă la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi cu un nou concert de excepție inspirat de povestea Hărții Principatului Valahiei de la 1789. De această dată, harta de colecție vaaduce în fața publicului un concert aparte în formulă de șase clarinete, susținut de cunoscutul ansamblu Clarino, singurul ansamblu consacrat clarinetului din România.

Marți, 26 martie 2019, de la ora 18:00, vor concerta Dominic Mărtinaș, Claudiu Minea, Andrei Văleanu, Dragoș Stancu și Tudor Poenaru. Artiștii vor interpreta, sub conducerea muzicală a lui Emil Vișenescu – prim-clarinetist al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, un program ce va cuprinde lucrări de Luc Balmer, Johannes Brahms, Ferenc Farkas și Zez Confrey, un program care va pune în valoare atât calitățile unui instrument prea puțin întâlnit în România în această formulă, dar și calități ale hărții prezentate. Vor fi interpretate cântece tradiționale care evocă frumuseți ale naturii, compoziții din perioada medievală și romantică, dar și compoziții ale secolului XX reprezentate de lucrări jazz.
Evenimentul va avea loc în saloanele Muzeului din Strada Londra nr. 39, iar intrarea va fi liberă, prin rezervare direct pe site-ul Muzeului (locurile fiind limitate), la această adresă: http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/cartografii-sonore-harta-das-furstenthum-walachey/
Evenimentul face parte din proiectul amplu „100 de ani în 100 de concerte” organizat de UCIMR și finanțat de Primăria Sectorului 1 prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta