Bucuresti

Concert jazz

Detalii petrecere/concert

Social links
Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 7 luni si 3 saptamani
Vizualizari
534

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 16 iulie 2016 - Duminica 17 iulie 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

Concerte jazz în grădina Casei Filipescu – Cesianu
Un manifest pentru valorificarea spațiilor de patrimoniu

Nume mari ale jazz-ului nou românesc vor susține cinci concerte în serile de sâmbătă, 16 iulie și duminică, 17 iulie, în deschiderea turneului național Arts District. Sub acest nume, evenimentele se vor desfășura cu titlul unui manifest prin muzică pentru valorificarea spațiilor de patrimoniu cultural din România.
Pe toată durata verii, vor fi organizate concerte de muzică clasică și jazz în sate cu biserici fortificate din Transilvania - cetăți și conace mai puțin cunoscute publicului larg vor face parte din Arts District, devenind spații alternative de concert. Toate evenimentele vor fi transmise pe www.EnjoyTV.ro prin formatul unei emisiuni culturale care va cuprinde interviuri despre locurile vizitate de artiști.

Proiectul Arts District debutează în București sâmbătă și duminică în grădina Casei Filipescu – Cesianu, de la adresa Calea Victoriei nr. 151, o clădire recent reintrodusă în circuitul cultural al Capitalei, în urma unui șantier de reabilitare, renovare și restaurare. Situată în apropiere de Piața Victoriei, Casa Filipescu - Cesianu este un exemplu reprezentativ pentru arhitectura aristocratică de la începutul secolului XIX, una dintre puținele proprietăți care s-au păstrat din acea perioadă în București. Publicul este invitat să viziteze în această perioadă expoziția care face parte din Salonul Benzii Desenate. Mai multe despre istoria Casei Filipescu - Cesianu, pe site-ul http://www.muzeulbucurestiului.ro/casa-filipescu-cesianu.html

Programul concertelor

Sâmbătă, 16 iulie
București, grădina Casei Filipescu – Cesianu
Calea Victoriei nr. 151

Ora 20:00
Accord Vibes

Ora 21:00
Dalma Kovacs – voce
Albert Tajti – pian
Ciprian Pop – chitară

Duminică, 17 iulie
București, grădina Casei Filipescu – Cesianu
Calea Victoriei nr. 151

Ora 20:00
Cvartetul Solartis

Ora 20:45
Blue Noise

Ora 21:30
Bourbon Jazz Unit

Intrarea va fi liberă.

Publicul va fi invitat să descopere prin rezonanța muzicii live o clădire plină de istorie – Casa Filipescu – Cesianu. Alături de Arts District în acest demers s-a alăturat Aqua Carpatica, prin aceleași valori aduse în sprijinul patrimoniului cultural și natural al României.

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta