Bucuresti

Concert Platonic

Detalii petrecere/concert

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 4 saptamani si 9 ore
Vizualizari
901

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 20 ianuarie 200920:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

Concert Platonic

Numeri pe degete artistii de la noi care si-au dorit sa tina ani de zile, o viata intreaga, de lucrurile in care ei cred cel mai mult. Acest lucru reflecta situatia si societatea, nu se poate altfel, cel putin deocamdata. Platonic inseamna pasiunea unui om pentru muzica, pentru chitara, pentru interactiunea intre oameni care au aceeasi pasiune. Unul dintre proiectele cele mai stabile din punct de vedere muzical, care isi face simtit efectul de la primele acorduri eliberate intr-un context "live".

Nicu Patoi si-a denumit grupul inca de cand si-a propus sa imblanzeasca chitara, la mijlocul anilor ’90. Cu sonoritati comune numelui sau dar si bazat pe un concept artistic solid, grupul a inceput seria de concerte care reprezentau compozitiile lui Nicu. A urmat perioada "Taverna", in care Platonic, sub diferite formule instrumentale, a preluat si interpretat in direct sute de piese, impreuna cu zeci de artisti, majoritatea in prima linie valorica, loc pe care Platonic il merita inca de la infiintare. Unicitatea acestui proiect nu consta numai in sutele de piese cantate live, ci si in maniera expresiva, dinamica si bogata din punct de vedere muzical in care grupul isi abordeaza repertoriul.

Platonic creeaza intersectii stilistice intre blues, rock, jazz si funk, pastrand esenta calitatii muzicale intr-un ansamblu unitar care dizolva granitele artificiale dintre genuri.

Un recital Platonic contine compozitii Nicu Patoi, printre care sunt intercalate diverse teme din repertoriul de blues si rock, toate incarcate de energie pozitiva, virtuozitate si aplomb. In componenta actuala, cu Nicu Patoi la chitara, Razvan "Lapi" Lupu la baterie, Adrian Ciuplea la chitara bas si Berti Barbera in calitate de percutionist si vocalist, supergrupul Platonic isi continua drumul pe scenele primitoare ale festivalurilor, pregatind in paralel materialul pentru un nou album. Un act artistic insolit pe scena autohtona si una dintre putinele formule care, prin prestatia lor, isi justifica statutul de supergrup.