Bucuresti

Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor, editia a II-a

Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 7 luni si 3 saptamani
Vizualizari
627

Voteaza & Distribuie

Descriere

Conferinta Nationala Managementul Dislipidemiilor

O abordare multidisciplinara pentru o boala cu efecte multiple!

Editia a II-a, 19 noiembrie 2011

World Trade Center, sala New York

Dislipidemia este o boala metabolica frecventa si un important factor de risc cardiovascular care afecteaza in prezent peste o treime din populatia Romaniei. De cele mai multe ori, dislipidemiile – modificari calitative sau cantitative ale metabolismului lipidic – apar impreuna cu alte afectiuni, precum diabetul zaharat de tip 2, obezitatea si hipertensiunea arteriala. Studiile recente au subliniat implicarea dislipidemiilor in afectiuni nu doar din sfera cardiologiei, diabetologiei, nutritiei, ci chiar si in patologii din sfera gastroenterologiei, hepatologiei, nefrologiei, reumatologiei, neurologiei si a bolilor infectioase.

Pe 19 noiembrie 2011, la Bucuresti, va avea loc a doua editie a Conferintei Nationale Managementul Dislipidemiilor, primul eveniment din Romania dedicat managementului acestei afectiuni privit dintr-o perspectiva multidisciplinara. Evenimentul va fi organizat sub egida stiintifica a Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Managementul evenimentului este asigurat de Sanatatea Press Group.Dislipidemia reprezinta o dereglare metabolica care poate avea cauze genetice sau cauze generate de un stil de viata nesanatos caracterizat de o alimentatie bogata in grasimi de origine animala, consum excesiv de alcool, lipsa activitatii fizice. Efectele dislipidemiilor apar in timp, aceasta afectiune fiind de regula asimptomatica. Importanta efectuarii unui control periodic, stransa legatura cu alte boli frecvente, numeroasele consecinte clinice si subclinice fac din dislipidemii o problema importanta de sanatate in Romania.

Evenimentul abordeaza dislipidemiile dintr-o perspectiva stiintifica si multidisciplinara, cu scopul de a dezbate cele mai noi informatii legate de managementul, diagnosticul si tratamentul acestei afectiuni.

Cea de-a doua editie a Conferintei Nationale Managementul Dislipidemiilor isi propune sa promoveze in randurile medicilor cardiologi, diabetologi, internisti, medicilor de familie si medicilor rezidenti cele mai noi metode de management al dislipidemiilor.

Co-Presedintii evenimentului sunt prof.univ.dr. Nicolae Hancu, Presedinte de onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si prof.univ.dr. Dan Gaita, Presedintele Fundatiei Romane a Inimii.

„Bolile cardiovasculare – trendul epidemiologic actual" (prof. univ.dr. Dan Gaita), „6 luni de la lansarea ghidului ESC" (prof.univ.dr. Doina Dimulescu), „Este posibila prevenirea dislipidemiilor?", (prof.univ.dr. Amorin Popa), „Screening-ul dislipidemiilor populational? In grupurile la risc? Oportunistic?" (prof.univ.dr. Ion Bruckner), „Patogeneza si riscul dislipidemiei aterogene" (conf.univ.dr. Ioan Andrei Veresiu), „Dislipidemia, obezitatea si sindromul metabolic" (conf.univ.dr. Gabriela Roman), „Re-evaluarea rolului colesterolului alimentar" (prof.univ.dr. Gabriela Radulian) reprezinta cateva din temele de dezbatere care vor fi prezentate participantilor la eveniment.Prima editie a Conferintei Nationale Managementul Dislipidemiilor s-a desfasurat anul trecut, in perioada 19-20 noiembrie, si s-a bucurat de un real succes reunind peste 450 de medici de familie, cardiologi, diabetologi, internisti, rezidenti si studenti si peste 15 reputati speakeri din Romania care au discutat despre riscurile, screening-ul, diagnosticul, patogeneza si tratamentul dislipidemiilor.