Bucuresti

Conferinta Federatiei Europene a Academiilor de Stiinte Medicale

Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Vizualizari
835

Voteaza & Distribuie

Descriere

ROMANIA PE HARTA STIINTEI MEDICALE LA NIVEL EUROPEAN

Eveniment premium in mediul academic european. Pentru prima data in istoria Romaniei, se vor reuni la Bucuresti cei mai importanti reprezentanti ai Academiilor de Stiinte Medicale din Europa, in cadrul unui eveniment organizat de Federatia Europeana a Academiilor de Stiinte Medicale si Academia de Stiinte Medicale din Romania.

Conferinta Federatiei Europene a Academiilor de Stiinte Medicale se va desfasura pe parcursul a trei zile, intre 24-26 martie 2010, la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, Sala Rapsodia. In cadrul evenimentului, cei mai renumiti reprezentanti ai academiilor de stiinte medicale din intreaga lume, vor dezbate doua topice de actualitate in medicina europeana: „Cardiologia translationala" si „Bioetica medicala si sanatatea publica".

In prima zi a evenimentului, pe 23 martie 2010, vor avea loc intalniri ale delegatilor Academiilor de Stiinte Medicale, care vor dezbate forma preliminara a declaratiei Federatiei Europene a Academiilor de Stiinte Medicale despre Directivele privind Studiile Clinice. De asemenea, va avea loc si o conferinta de presa, in cadrul careia reprezentantii Federatiei Europene a Academiilor de Stiinte Medicale vor raspunde intrebarilor jurnalistilor.

A doua zi a evenimentului va fi dedicata Cardiologiei translationale, unde speakeri de renume vor aborda tema „Cardiologia translationala: de la mecanisme moleculare la patul bolnavului".

Tema celei de-a treia zile, „Bioetica medicala si sanatatea publica" va fi prezidata de prof. dr. Caius Traian Dragomir, presedintele Comisiei de Bioetica a Academiei de Stiinte Medicale din Romania. Vor mai sustine sesiuni de comunicare renumiti profesori doctori, membri ai Federatiei Europene a Academiilor de Stiinte Medicale.

Pe parcusul celor trei zile vor sustine sesiuni de comunicare reprezentanti ai Academiilor de Stiinte Medicale din Germania, Olanda, Italia, Finlanda, Marea Britanie, Belgia. In premiera, vor fi prezenti reprezentanti ai Academiilor de Stiinte Medicale din China, Israel si Statele Unite ale Americii.

La eveniment vor participa:  • Prof. dr. Hubert Blum, Germania, presedinte, Federatia Europeana a Academiilor de Medicina;  • Sir Peter Lachmann, Marea Britanie, Consilier Stiintific in cadrul Federatiei Europene a Academiilor de Medicina;  • Prof. dr. Luigi Frati, Italia, fost presedinte al Federatiei Europene a Academiilor de Medicina;  • Prof. dr. Christian Chatelain, Franta, Consilier Stiintific in cadrul Federatiei Europene a Academiilor de Medicina;


Printre vorbitori se vor numara si: Prof. Adriana C. Gittenberger-de Groot si Prof. P. Doevendans din Olanda, Prof. Maria-Simonetta Faussone-Pellegrini din Italia, Prof. C. deWit si Prof. S. Kostin din Germania, Prof. Y.T. Konttinen din Finlanda.

Din partea Romaniei, vor conferentia:  • Acad. Maya Simionescu, presedintele Sectiei de Stiinte Biologice a Academiei Romane si director al Institutului de Biologie si Patologie Celulara „Nicolae Simionescu";  • Acad. Prof. dr. Laurentiu Mircea Popescu, presedinte, Academia de Stiinte Medicale din Romania;  • Prof. univ. dr. Florian Popa, rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila" din Bucuresti;  • Prof. dr. Ioan Sinescu, directorul Centrului de Urologie si Transplant de la Institutul Clinic Fundeni  • Prof. dr. Caius Traian Dragomir, presedintele Comisiei de Bioetica a Academiei de Stiinte Medicale din Romania.


Federatia Europeana a Academiilor de Medicina organizeaza anual doua colocvii, dintre care unul are loc la Bruxelles, iar celalalt intr-un oras european cu renume academic in Europa. Pentru 2010 a fost ales Bucurestiul pentru a gazdui aceasta manifestare, in care membri Federatiei au ocazia de a se intalni si de a discuta pe teme cat mai actuale in materie de sanatate publica. Concluziile discutiilor sunt prezentate apoi Comisiei Europene si tuturor Academiilor membre in Federatie.