Bucuresti

Conferinta Nationala "Actualitati in hipertensiunea arteriala", editia I, 2011

Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
732

Voteaza & Distribuie

Descriere

Prima editie a Conferintei Nationale "Actualitati in hipertensiunea arteriala" va avea loc in data de 10 septembrie 2011, la World Trade Center, sala New York, Bucuresti. Evenimentul este organizat sub egida Societatii Romane de Medicina Interna. Printre moderatorii Conferintei Nationale "Actualitati in hipertensiunea arteriala" se numara prof.univ.dr. Ion Bruckner si prof.univ.dr. Eduard Apetrei.

Hipertensiunea arteriala este la nivel national, conform specialistilor, o importanta problema de sanatate publica, care afecteaza peste 40% din populatia adulta a Romaniei, de aceea este importanta organizarea anuala a unui eveniment stiintific de referinta, prin care medicii de familie, internistii, cardiologii, nefrologii precum si medicii rezidenti sa se familiarizeze cu modelele eficiente si moderne de management ale afectiunii. De asemenea, medicii trebuie sa cunoasca cele mai noi metode de diagnostic si tratament, de la unii dintre cei mai importanti specialisti de hipertensiune arteriala din Romania. Statisticile ne demonstreaza importanta diagnosticarii precoce a hipertensiunii arteriale de catre medicii de familie, internisti, cardiologi si nefrologi. Este necesara informarea si educarea continua a medicilor cu privire la metodele de diagnosticare si de tratament, pentru a creste speranta de viata in cazul persoanelor afectate de bolile cardiovasculare. Hipertensiunea arteriala este o afectiune ce poate fi tratata.

Conferinta Nationala "Actualitati in Hipertensiunea Arteriala" urmareste sa prezinte noutatile in materie de diagnostic si tratament in hipertensiunea arteriala, dar si sa analizeze corelarea hipertensiunii arteriale cu alte afectiuni precum: accidentul vascular cerebral, diabetul zaharat, cardiopatia ischemica, insuficienta renala etc.

Programul stiintific al evenimentului este structurat pe sesiuni care vor avea ca principale subiecte: Hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat, Hipertensiunea arteriala si insuficienta renala, Hipertensiunea arteriala dupa accidentul vascular cerebral, Hipertensiunea arteriala si cardiopatia ischemica, Hipertensiunea arteriala si alte asocieri, Hipertensiunea arteriala secundara. Factorul interactiv al evenimentului il reprezinta partea aplicata a discursului stiintific. Prezentarea fiecarei sectiuni din cadrul programului stiintific va debuta cu un studiu de caz, urmat de recomandari facute din ghidurile actuale, iar fiecare sesiune se va incheia cu discutii cu participantii din sala.

Unul dintre cei mai reputati profesionisti in domeniu, prof.univ.dr. Eduard Apetrei, Vicepresedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania, a declarat ca organizarea unei manifestari dedicate exclusiv hipertensiunii arteriale va genera prezentari stiintifice si discutii extrem de interesante si de ajutor pentru toti medicii, indiferent de specialitate.

Cei mai reputati speakeri si medici de specialitate va asteapta la cel mai important eveniment dedicat managementului hipertensiunii arteriale - Conferinta Nationala "Actualitati in hipertensiunea arteriala" - organizat in data de 10 septembrie 2011, la Bucuresti.