Bucuresti

Conferinta Nationala "Managementul Bolilor Pulmonare", editia 1, 2011

Detalii

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 ani si 1 luna
Vizualizari
1171

Voteaza & Distribuie

Descriere

Conform statisticilor furnizate de OMS, Romania se situeaza in fruntea tarilor europene in ceea ce priveste prevalenta bolilor pulmonare. La nivel mondial, 300 de milioane de oameni sufera de astm, iar conform acelorasi statistici rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creste cu 30% in urmatorii zece ani, pentru ca, pana in 2030, BPOC sa ajunga a treia cauza de deces in lume. Si in Romania numarul persoanelor afectate de bolile pulmonare este in continua crestere.

Pentru ca problematica bolilor pulmonare necesita o abordare intensiva, in perioada 7-8 octombrie, la Bucuresti, va avea loc prima editie a Conferintei Nationale „Managementul Bolilor Pulmonare". Evenimentul este organizat stiintific sub egida Societatii Romane de Pneumologie si se adreseaza medicilor din domeniul pneumologiei, medicilor de familie, medicilor internisti, rezidentilor, autoritatilor si asociatiilor de pacienti cu sfera de activitate in domeniul pneumologiei sau conex. Conferinta isi propune sa devina un instrument de informare cu privire la importanta diagnosticarii precoce si urmarea unui tratament adecvat. De asemenea, trateaza cu interes problematica incidentei crescute a bolilor pulmonare in Romania.

Prima zi a Conferintei (7 octombrie) este dedicata relatiei cu pacientul si isi propune sa creeze un dialog comun intre cele trei entitati importante implicate in dezbaterea problematicii bolilor pulmonare in Romania: autoritatile cu responsabilitate in zona bolilor pulmonare /a programelor nationale, asociatiile de pacienti ca reprezentanti directi ai pacientilor si profesionistii. Aceste dezbateri se vor desfasura in cadrul World Trade Center, sala New York.

A doua zi a evenimentului (8 octombrie) este dedicata exclusiv profesionistilor, tematica zilei concentrandu-se in jurul importantei diagnosticarii precoce si abordarii unui management eficient in tratamentul bolilor pulmonare. Cele mai importante afectiuni ale bolilor pulmonare vor fi marcate prin 6 sesiuni individuale, si anume: BPOC, Astmul, Cancerul pulmonar, Situatii particulare in managementul bolilor respiratorii cronice, Pneumonia si micozele pulmonare, Tuberculoza. In aceeasi masura, se doreste marcarea rolului pe care il are medicul de familie ca liant intre pacient si medicul pneumolog. Ziua a doua se va desfasura in cadrul World Trade Center, sala World Trade Plaza.

Date actuale legate de evolutia BPOC, Dificultati in diagnosticul si tratamentul astmului la copii, Managementul cancerului pulmonar, Impactul fumatului pasiv asupra dezvoltarii pulmonare, Diagnostic si tratament in pneumonia pneumococica, Erori in diagnosticul radiologic al tuberculozei, acestea sunt doar cateva dintre temele care vor fi dezbatute de reputati specialisti, in cea de-a doua zi a Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare, editia I. Ziua a doua nu se adreseaza publicului larg, iar accesul in sala este permis doar profesionistilor.

Complexitatea Conferintei Nationale „Managementul Bolilor Pulmonare" este marcata de prezenta unor personalitati medicale de inalt prestigiu din domeniul pneumologiei, in calitate de speakeri: prof. univ. dr. Florin Mihaltan - Presedintele Societatii Romane de Pneumologie, prof. univ. dr. Miron Bogdan - Presedintele Comisiei de Pneumologie din Ministerul Sanatatii, prof.univ.dr. Marica Constantin - Expert TB MDR al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, conf.univ.dr Ibraim Elmira - medic primar pneumolog, Institutul National Marius Nasta, conf. univ. dr.Nemes Roxana - Medic primar pneumoftiziolog, Institutul National de Pneumoftiziologie „M. Nasta", conf. univ. dr.Oana Arghir - Seful Sectiei Clinice de Pneumologie adulti, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanta.

Va asteptam la prima editie a Conferintei Nationale „Managementul Bolilor Pulmonare" pentru a discuta despre problematica bolilor pulmonare si pentru a afla direct de la cei mai reputati medici pneumologi cat mai multe informatii atat despre asistenta medicala si prevenirea bolilor pulmonare cat si despre metodele de tratament.