Bucuresti

Conferintele inventatorilor romani

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 5 ani si 8 luni
Vizualizari
683

Voteaza & Distribuie

Descriere

Romanii care au adus progresul omenirii

Inginerul Justin Capra este primul invitat al conferintelor despre marii inventatori romani, organizate de Fundatia Dan Voiculescu in parteneriat cu Biblioteca Metropolitana Bucuresti. Conferinta va avea loc joi, 26 mai, incepand cu orele 17.00, la sediul central al Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti, in sala Mircea Eliade.Conferintele despre marii inventatori romani vor oferi un spatiu al dialogului intelectual centrat pe descoperirile si povestile de viata ale romanilor care au schimbat soarta umanitatii. Discutiile vor fi astfel orientate spre tematica raportului dintre inovatie si progres in dezvoltarea societatii, si modul in care ideile de azi au sansa de a se transforma in inventiile si realizarile societatii de maine.

Henri Coanda, Petrache Poenaru, Hermann Julius Oberth, Traian Vuia, Nicolae Paulescu, Stefan Procopiu, Dragomir Hurmuzescu sunt numai cateva nume din seria inventatorilor de marca, datorita carora Romania detine pioneratul in diferite domenii ale stiintei si tehnicii. La conferintele intiate, incepand cu luna mai, de Fundatia Dan Voiculescu, vor veni sa prezinte aceste personalitati si ce au insemnat ele pentru progresul societatii, inventatori si cercetatori contemporani, care au pus Romania pe harta stiintifica a lumii.

Justin Capra, unul dintre romanii care si-a dedicat intreaga viata cercetarii, va deschide seria conferintelor dedicate marilor inventatori romani. Recunoscut ca inventatorul primului rucsac zburator si pentru cercetarile si descoperirile sale in domeniul aparatelor de zbor neconventionale si al autoturismelor, inginerul Justin Capra, va vorbi despre intalnirea sa cu Henri Coanda, cel care avea sa-i devina mentor si prieten, si felul in care aceasta i-a schimbat viata.Participarea la conferinte este libera. Evenimentele se adreseaza in special tinerilor, dar si tututor celor care doresc sa afle, mai mult decat s-a scris deja, despre romanii care au contribuit la progresul omenirii.Cu prilejul acestor conferinte, Fundatia Dan Voiculescu lanseaza si un concurs de eseuri pentru tineri, recompensat cu premii constand in bani si materiale educationale. Pentru a participa, concurentii vor trimite pana pe 1 iunie, la adresa inscrieri@fundatiadanvoiculescu.ro, un eseu de maxim 500 de cuvinte despre inventatorul, pioner al aviatiei, Henri Coanda.