Bucuresti

Conopida cu ton

Conopida cu ton

Detalii

Categorie
Retete culinare
Modificat
acum 3 ani si 8 luni
Vizualizari
572

Voteaza & Distribuie

Descriere

De obicei experimentez foarte mult in bucatarie. Imi place sa incerc de fiecare data sa adaug cate ceva in plus unei retete pe care am mai incercat-o, sa o fac mai buna, mai savuroasa. Am facut foarte multe retete doar o singura data si nu pentru ca nu mi-au placut, chiar au fost delicioase, dar mi se pare ca sunt atatea optiuni incat nu este corect fata de alte retete neprobate sa fac unele pe care le-am incercat deja.

Ei, dar tocmai mi s-a schimbat acest fix cand am facut reteta pe care o propun azi. Am facut-o pentru o cina, foarte rapid, cu ingrediente pe care le mai aveam prin casa. Si a doua zi am facut-o din nou. Fara sa adaug absolut nimic in plus din ce am pus in ziua precedenta. Si am de gand sa mai fac si azi inca o data. Ce mai... ma gandesc sa trec pe o dieta strict compusa din aceasta reteta.

Pe langa faptul ca e delicioasa, conopida, o leguma din familia cruciferelor, ne aduce un aport important de Vitamina C, acoperind necesarul zilnic, dar si alte substante benefice pentru organism cum ar fi Vitamina K, Complexul B, carotenul si are in compozitie cele mai importante minerale pentru revigorarea organismului: potasiu, calciu, magneziu, mangan, fier, zinc şi cupru.

Daca va mai spun ca valoarea calorica este extrem de scazuta (34 kcal /la 100 g), sunt sigura ca v-am convins.

Sa trecem asadar la gatit:

Ingrediente:

  • 1 capatana de conopida
  • 1 conserva de ton (in apa sau suc propriu)
  • 3 fire frunza de telina
  • cateva ace de rozmarin
  • o lingurita tumeric
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri ulei presat la rece (eu am folosit ulei din samburi de struguri pentru ca e mai usor)
  • sare, piper
Punem apa la fiert cu sare. Intre timp spalam bine conopida si o taiem in buchetele cat mai micute. Cand fierbe apa, punem conopida in apa si o lasam exact cat mai da intr-un cloct. Maxim 1 minut. Cu cat o fierbem mai tare, isi pierde atat din savoare cat si din proprietati.

Scurgem apa si lasam un pic conopida la racit. Intre timp, taiem cat mai marunt frunzele de telina si acele de rozmarin. Daca aveti rozmarin proaspat, este excelent. Daca nu, sunt sigura ca si cel uscat e la fel de bun, dar poate trebuie sa adaugati putin mai mult. Preparam dressing-ul din ulei, in care adaugam sare si piper dupa gust, tumericul si in timp ce invartim cu o lingura, adaugam treptat lamaia. Adaugam tonul, dressing-ul si verdeata peste conopida si amestecam cu o lingura de lemn.

Lasam vreo 10 minute la marinat....daca mai avem rabdare :)

Enjoy!

Reteta realizata de Razvana Popa.