Bucuresti

Coșmarul Elenei, aproape de sfârșit. Urmează operația la șoldul stâng

Detalii

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
287

Voteaza & Distribuie

Descriere

Coșmarul Elenei, aproape de sfârșit. Urmează operația la șoldul stâng

Din cauza malformațiilor la coloană cu care s-a născut, Elena Petică a avut o copilărie tristă, în care jucăriile au fost înlocuite cu orteze, iar luni de zile salonul de spital i-a fost a doua casă. În octombrie anul trecut, copila a fost operată la șoldul drept, iar radiografiile arată că totul a decurs bine.
Visul Elenei de a deveni balerină a început să prindă contur, după ce doctorul Alexandru Thiery, de la Spitalul Monza, a asigurat-o că a doua intervenție chirurgicală, la șoldul stâng, o va ajuta să mergă normal, după perioada de recuperare. Coșmarul pe care l-a trăit fetița în toți acești ani se apropie cu pași mari de sfârșit, singurul hop pe care trebuie să-l treacă împreună cu familia este strângerea sumei de 20.000 de lei, necesară pentru costurile operației și ale terapiilor de recuperare. În sprijinul familiei copilului a venit Asociația “Salvează o inimă”, care a demarat campania online de strângere de fonduri, pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/elena-petica/. Totodată, Asociația a demarat și o campanie de strângere de fonduri prin SMS, iar cei care doresc să o ajute o pot face prin trimiterea unui simplu SMS de 2 Euro, la 8832, cu textul “Elena”.
“Simțim o bucurie foarte mare în suflet deoarece nu mai e mult timp până când fetița noastră va merge normal. Am trăit vremuri foarte grele, în care sufletul ne era încărcat și veste bună pe care am primit-o după prima operație ne-a luminat viața. Mai avem un singur test de trecut, dar costurile operației finale ne depășesc cu mult veniturile. Sperăm foarte mult ca oamenii să ne ajute și acum, așa cum au făcut-o pentru cealaltă operație și Bunul Dumnezeu să le dea multă sănătate”, declară Ionela Petică, mama Elenei.
Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 50 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 40.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 500.000 de Euro.