Bucuresti

Cover dupa Beatles pentru copiii din Africa

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 5 ani si 3 luni
Vizualizari
654

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 14 octombrie 2009 - Luni 21 decembrie 2009 

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Una dintre solistele corului Harlem Gospel a inregistrat recent un cover dupa piesa „All you need is love" a trupei The Beatles pentru o campanie umanitara avand ca scop ajutorarea copiilor proveniti din cele mai sarace tari ale lumii. Alaturi de proiectele caritabile in care este implicat, Harlem Gospel Choir se afla intr-un turneu mondial care va include anul acesta pentru prima data si Bucurestiul. Membrii celebrului cor promit publicului roman un spectacol deosebit in pragul sarbatorilor de iarna, pe 21 decembrie, la Sala Palatului, concert inclus in seria evenimentelor World Music Masters.


Considerat unul dintre cele mai bune coruri de gen din lume, Harlem Gospel Choir promoveaza mesajul divin si dincolo de muzica prin sustinerea campaniilor pentru strangere de fonduri destinate copiilor defavorizati din intreaga lume. Astfel, unul dintre cele mai noi proiecte ale grupului este implicarea uneia dintre soliste intr-o inregistrare a piesei „All you need is love" a formatiei The Beatles, chiar la 47 de ani de la debutul legendarei trupe! Coverul va aparea in editie limitata in magazinele Starbucks, in cadrul programului dezvoltat de organizatia (RED) fondata si sustinuta de Bono, liderul trupei U2, program care in ultima perioada a adunat fonduri de peste 130 de milioane de dolari destinati tarilor sarace din Africa precum Ghana, Lesotho, Rwanda sau Swaziland.


Solista corului american nu este insa primul artist care inregistreaza un cover dupa hit-ul „All you need is love", Bono insusi interpretand piesa The Beatles in deschiderea turneului U2 din 2001 - „Elevation Tour". Harlem Gospel Choir nu se afla insa la prima colaborare cu Bono, in 2004 corul sustinand un concert alaturi de solistul U2 la Centrul Rockefeller din New York, pentru un show caritabil in cadrul caruia Bono a acordat o distinctie speciala corului de gospel, supranumindu-i pe artisti „Ingerii din Harlem".


Cu spectacolele dinamice si tematica multiculturala abordata in fiecare concert, membrii Harlem Gospel Choir s-au aratat sustinatori activi ai cauzelor umanitare inca de la debut, implicandu-se tot mai des in campanii caritabile care pun accentul in special pe sustinerea copiilor aflati in dificultate: „Suntem de parere ca oamenii tineri sunt viitorul. Acesta este si principalul motiv pentru care Harlem Gospel Choir se implica tot mai mult in activitati menite sa stranga fonduri pentru ajutorul copiilor - ei sunt viitorul! Iar prin muzica si spiritualiatate putem schimba ceva, putem uni oamenii oferind o mana de ajutor celor care chiar au nevoie." a declarat Allen Bailey, fondatorul corului, intr-un interviu acordat unei publicatii din Statele Unite.


Parte a seriei de concerte World Music Masters, concertul Harlem Gospel Choir va avea loc pe 21 decembrie la Sala Palatului, biletele putand fi achizitionate online de pe www.myticket.ro, dar si din reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de preturi, in functie de pozitia in sala: 70, 100, 130, 160 si 200 lei. Alaturi de Harlem Gospel Choir, sub umbrela World Music Masters publicul roman va avea ocazia sa reintalneasca orchestra cubaneza Live From Buena Vista – The Havana Lounge, pe 12 februarie 2010.