Bucuresti

Creative Business Cup – competitie internationala de planuri de afaceri in industrii creative - prelungire de deadline pana in 15 octombrie 2013

Creative Business Cup – competiţie internaţională de planuri de afaceri în industrii creative – prelungire de deadline pana in 15 octombrie 2013

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
812

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creative Business Cup România anunță prelungirea deadline-ului pentru trimiterea planurilor de afaceri la etapa națională până marți, 15 octombrie 2013. Planurile se pot trimite pe adresa creativebusinesscupro@gmail.com iar modelul de urmat este http://creativebusinesscup.ro/plan-de-afaceri/.

Directorul CKO, organizator al competiției, Rasmus Wiinstedt Tscherning, declară: “Căutăm idei de afaceri noi şi revoluționare venind din industrii creative. Ideea de afaceri trebuie să aibă un puternic potențial de piață si cel puțin una din persoanele din echipă trebuie să aibă educație sau background din industrii creative. Prin această competiție sperăm să aducem în lumină noi talente antreprenoriale şi să motivăm antreprenorii de mâine.”

Industriile creative sunt definite astfel în cadrul competiţiei: design, arhitectură, producţia de conţinut software, publicitate, edituri şi presă, muzică, film şi video, arte vizuale şi artele spectacolului, meşteşuguri, radio şi TV, gastronomie, activităţi de recreere.

Selecția câștigătorului din România este făcută de GEA Strategy & Consulting (www.geaconsulting.ro), reprezentant pentru Creative Business Cup şi una din gazdele proiectului internațional Global Entrepreneurship Week (GEW) în România. Creative Business Cup este compusă din competiții naționale și o finală internațională la Copenhaga, Danemarca, în timpul Global Entrepreneurship Week (GEW) 2012 – Saptămana Globală a Antreprenoriatului. Caștigătorii naționali concurează cu câștigători din alte țări în finala internațională din 12-14 noiembrie 2013.

19 ţări au participat în 2012 la prima ediție internațională, printre ele numărându-se Germania, Italia, Portugalia, Olanda, Norvegia, Brazilia, Statele Unite ale Americii, Estonia, Israel, Malaezia şi România. Ideile de afaceri propuse merg de la noi platforme online de literatură pentru copii în Estonia până la vânzare de obiecte decorative online, realizate în colaborare cu designeri din Brazilia şi din lumea întreagă. Pe site-ul competiției pot fi vizionate prezentări video ale ideilor de afaceri selecționate în finală (http://www.creativebusinesscup.com/award/2012).

A doua ediţie a competiţiei a fost lansată în luna martie 2013, fiind deschisă companiilor din industrii creative care propun planuri de afaceri ce necesită un capital de pornire de maxim 500.000 USD.

GEA Strategy & Consulting S.A. (www.geaconsulting.ro) este o companie privată cu capital integral românesc, înfiinţată în anul 2006 din dorinţa de a oferi sprijin şi expertiză instituţiilor publice şi companiilor din România, în încercarea de a construi o economie şi o societate capabilă să îndeplinească standardele europene. GEA Strategy & Consulting S.A. consideră că atât la nivel corporatist, cât şi la nivel administrativ este nevoie de viziune, de strategie pe termen lung, de proiecte care sa permită o alocare cât mai eficientă a resurselor şi o valorificare cât mai bună a oportunităţilor existente în cadrul Uniunii Europene. Folosind cunoştinţele şi experienţa acumulată în proiecte naţionale şi internaţionale, GEA S&C oferă servicii de consultanţă strategică şi de dezvoltare pentru administraţia publică centrală şi locală, precum şi pentru mediul de afaceri autohton. Unul din domeniile de expertiză este cel al industriilor creative şi culturale.