Bucuresti

Creatorul supershowului Fire of Anatolia: de ziua Turciei, 3 lucruri care te vor face sa te simti turc

Creatorul supershowului Fire of Anatolia: de ziua Turciei, 3 lucruri care te vor face sa te simti turc

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
431

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creatorul supershowului Fire of Anatolia: de ziua Turciei, 3 lucruri care te vor face să te simți turc
Turcia își sărbătorește astăzi ziua națională: au trecut 90 de ani de la proclamarea Republicii Turce în 1923. Originile Turciei moderne încep odată cu sosirea triburilor turce în Anatolia, în secolul XI. Creatorul supershowului Fire of Anatolia, Mustafa Erdogan, transmite cu acest prilej un mesaj aniversar conaționalior săi din România - conform ultimelor statistici oficiale din 2012, în țara noastră trăiesc aproape 30 000 de turci. Dansatorii de la Fire of Anatolia, una din cele mai mari şi mai cunoscute companii de dans din lume, revin la Bucureşti pe 6 decembrie la Sala Palatului cu superpoducţia ce poartă numele companiei. Organizator: Events.
Cumhuriyet Bayramı este un moment de celebrare pentru cei aprope 30 000 de turci ce trăiesc în România. Mustafa Erdogan, creatorul supershowului Fire of Anatolia, le transmite un mesaj de la mulți ani conaționalilor săi: "Mi-aș dori ca mișcarea noastră de independență și spiritul de înțelegere contemporan să fie un examplu pentru întreaga lume!”. Erdogan mai spune că, pentru el, esența sufletului turc împletește trei elemente definitorii: spiritul de disciplină, determinarea și pasiunea pentru succes. O dovedește din plin cu spectacolul cu care va reveni în decembrie în Capitală: Fire of Anatolia este un un spectacol fabulos, ce figurează în Cartea Recordurilor cu două performanțe - cel mai rapid dans, cu 241 de pași pe minut, și cea mai mare audiență, 400 000 de persoane (Eregli, Turcia). Un proiect unic, care-şi trage seva din mitologia şi cultura anatoliană, Fire of Anatolia poartă un mesaj universal de pace, despre dragoste şi lumină. O întânire între culturi, un regal coregrafic ce combină dansul tradițional cu cel modern, precum și cu alte discipline coregrafice, cu peste 3000 de figuri de dans executate impecabil de 55 de dansatori, muzică, strălucire, lumină, culoare, 1000 de costume elaborate, creionând într-o cheie modernă folclorul şi dansul popular din toate regiunile Turciei. Costumele din Fire of Anatolia au primit premiul Fashion TV în 2008 pentru ”Cel mai bun design”.
Dansatorii de la Fire of Anatolia au monopolizat scena în fața unor audiențe uriașe, la evenimente grandioase precum Festivalul Eurovision (Turcia - 2004), Cursa de Formula 1 (Turcia - 2005), Jocurile Olimpice pentru Tineret (Turcia - 2011), Cursa de Formula 1 (Bahrain - 2008) Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), Expoziția de Turism de la Hanovra (2010) și Expoziția de Turism din China (2010).
Pe 6 decembrie, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va incepe la ora 20.00. Biletele sunt disponibile la preţurile de 80, 100, 120, 160, 200, 260 şi 300 de lei, în funcţie de distanţa faţă de scenă. Tichetele se pot cumpara online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achiziționate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.
Parteneri media: Național TV, Magic FM, Adevărul, OK Magazine, Forbes, Cațavencii, Dilema Veche, Casa Lux, Ioana, Locuința mea, Casa de Vacanță, Grădina mea de Vis, Sunete, The Light Cinema, Unirea Shopping Center, OOPS, BestMusic.ro, IConcert.ro, Peteava.ro, Comunicatedepresa.ro, Diseara.ro, Port.ro, Rol.ro, Ziare.com, TV City.