Bucuresti

CrimĂ Şi PedeapsĂ

Detalii

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
Teatrul L. S. Bulandra - Sala Toma Caragiu
Vizualizari
181

Voteaza & Distribuie

Descriere

CRIMĂ ŞI PEDEAPSĂ
după F. M. Dostoievski
Dramatizare: Yuri Kordonsky
Traducere: Oana Turbatu
Data premierei 16 octombrie 2013
Durata spectacolului: 3h10 cu pauză
Regia: Yuri Kordonsky
Decoruri: Tina Louise Jones
Costume: Nina Brumuşilă
Light design : John Carr
Regizor tehnic: Mihaela Oance
Nu să îi aplaud merită aceşti oameni! Ci să mă prosternez la picioarele lor, să îngenunchez aşa cum, cu doar câteva clipe mai înainte o făcuseră trei dintre ei, rostind pe rând „Eu am ucis-o pe bătrâna cămătăreasă şi am jefuit-o!“. În genunchi, mi-aş dori să-i venerez. În tăcere. Căci nimic din ce le-aş putea spune nu ar fi destul de grăitor pentru ceea ce m-au făcut să simt prin acest spectacol. (Mirela Cara)
CRIMĂ ŞI PEDEAPSĂ este o versiune surprinzătoare a romanului lui Dostoievski. Un proces complicat al conştiinţei despre vinovăţia şi nevinovăţia unei crime. Motivarea crimei. Motivarea impulsurilor care-l conduc pe erou să-şi recunoască vina. Un Raskolnikov modern cu conştiinţă scindată şi dorinţa de a indrepta tot răul din lume. Un spectacol tulburător despre mantuire prin asumarea suferinţei.
Rar puteți descoperi in programul teatrelor, un astfel de spectacol tulburător, ce transmite emoție și surprinde de la o scenă la alta prin originalitate. Vizionarea spectacolului admirabil conceput de Yuriy Kordonskiy, oferă bucuria cunoașterii lui Dostoievski și generației tinere pentru care €œlectura€ astăzi, presupune numai ofertele Internetului. Spectacolul Crimă și pedeaps〝 poate fi considerat un act teatral cultural. (Ileana Lucaciu)
Asistăm, cu siguranţă, la una dintre cele mai interesante dramatizări ale romanului dostoievskian. O punere in discuţie a dezechilibrului uman, o privire asupra dialecticii răului şi a posibilei salvări. O montare sintetică in care strălucesc aceiaşi trei Raskolnikov: Richard Bovnoczki, Marius Manole şi Vlad Logigan şi care, prin distribuirea lui Marian Ralea caştigă in teatralitate şi se imbogăţeşte semantic. (Razvana Nita)

Sursa informatii: www.bulandra.ro