Bucuresti

Cum previi un accident minor când lucrezi în contrucții/șantier?

Cum previi un accident minor când lucrezi în contrucții/șantier?

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 12 luni si 3 saptamani
Vizualizari
587

Voteaza & Distribuie

Descriere

Expunerea la riscuri de accidentare poate fi o îngrijorare atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Printre activitățile cu risc crescut de accidentare se numără bineînțeles și munca în construcții.
Dotarea cu echipamente de protecție trebuie să urmeze unei evaluări a riscurilor implicate: îmbrăcămintea și încălțămintea de protecție trebuie ofere un maxim de siguranță în timpul activităților prestate.

Accidentările minore la nivelul extremităților sunt cele mai frecvente, dar și cel mai ușor de evitat. Casca și mănușile de protecție sunt obligatorii la munca în construcții, dar aceeași atenție trebuie acordată încălțămintei de protecție.

Bocancii de protecție cu bombeu sunt o alegere potrivită pentru munca pe șantier. Bombeul de protecție din oțel, aluminiu sau material compozit apără piciorul la impactul cu obiecte grele. Pentru un plus de siguranță, se poate opta pentru o pereche de bocanci de protecție dotați cu lamelă antiperforație.

Realizată din oțel sau Kevlar, aceasta are scopul de a proteja talpa împotriva perforării. Munca în construcții presupune contactul cu cioburi, cuie, unelte și alte obiecte ascuțite care pot străpunge încălțămintea de protecție. De aceea, siguranța piciorului trebuie asigurată din toate punctele de vedere.

De asemenea, bocancii de protecție pot dispune de talpă rezistentă la contactul cu acizi și hidrocarburi, element esențial pentru munca în condiții dificile.

Nu în ultimul rând, încălțămintea de protecție trebuie întreținută corespunzător. Inspectarea bocancilor de protecție pentru defecte asigură o durată de utilizare prelungită. Dacă bombeul prezintă fisuri, talpa este tocită sau dezlipită, utilizatorul se poate expune la riscuri crescute de accidentare.

Pentru bocancii de protecție cu fețe din piele, se recomandă curățarea și tratarea regulată a pielii, pentru a asigura impermeabilitatea și confortul la munca de zi cu zi.

https://www.tresa.ro/