Bucuresti

Cum sa creezi un site de prezentare bine pozitionat in piata online ?

Cum sa creezi un site de prezentare bine pozitionat in piata online ?

Detalii

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Apartine de
Agentia Fortin
Vizualizari
59

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tehnicile de marketing sunt in contiuna evolutie si schimbare, fapt ce se reflecta din plin si in noile tendinte de concepere si dezvoltare ale site-urilor web. In materie de realizare site prezentare, este recomandabil sa urmariti un plan bine structurat care sa va ajute pe tot parcursul dezvoltarii site-ului web si care sa inlesneasca interactiunea cu acesta din partea publicului si a motoarelor de cautare.
Iata mai jos principalele elemente conceptuale aflate la baza unui magazin de prezentare de succes.

Brief

Este prima etapa in procesul de realizare a unui site de prezentare. Un brief este un sumar, o schita de la care incepe sa se dezvolte conceperea unui site. Un brief trebuie sa identifice si sa puna in lumina valoarea pe care un brand o are pentru clientii sai si pentru publicul tinta. Pentru a concepe un brief complet, este necesar ca beneficiarii unui site sa cunoasca atributele de identitate a brandului pe care il promoveaza, publicul caruia i se adreseaza, cat si tipul de comunicare pentru care opteaza. In acest fel, un brief este de natura sa defineasca si sa exprime in termeni de continut si design identitatea si mesajul unui brand. Aceste aspecte trebuie sa se regaseasca in funtionalitatea website-ului, in tipul de interactiune al utilizatorilor cu site-ul si in continutul textual pe care acesta il contine.

In ceea ce priveste obiectivele de marketing, un site de prezentare trebuie sa:
  • Aiba capacitatea de a genera oportunitati de afaceri
  • Aiba vanzari si rezultate comerciale pozitive
  • Contribuie la dezvoltarea prestigiului si notorietatii unnui brand

Continut


Continutul unui website este esential pentru stabilirea canalelor de comunicare cu publicul tinta. Elementele grafice si design-ul sunt proiectate in fucntie de continutul pe care un site doreste sa il comunice. La crearea unui magazin de prezentare, continutul incorporat in site trebuie sa livreze cu precizie mesajul catre clienti si publicul tinta.

Web Design

Desi poate parea contraintuitiv, design-ul unui website are o importanta secundara fata de continut. Cel din urma il determina pe cel dintai. Aspectul unui site web care doreste sa atraga clienti are nevoie de claritate, un mod de navigare simplu si usor de memorat. Precum continutul website-ului, design-ul grafic trebuie sa fie complementar brand-ului promovat. Este foarte important de retinut da design-ul unui site trebuie sa fie conceput doar in urma brief-ului conceptual si al continutului. Atunci cand un utilizator acceseaza un site el doreste inainte de toate sa afle lucruri despre care este interesat.

Oamenii cauta informatii utile despre produsele sau serviciile pe care doreste sa le achizitioneze. De aici trebuie sa si porneasca etapa de design web a unui magazin de prezentare. In cazul in care design-ul este mai putin atractiv, dar continutul este de calitate si usor inteligibil, un site poate avea un mai mare succes decat cele care pun design-ul inaintea continutului.
In materie de creare site de prezentare, linia grafica a unui website trebuie sa realizeze forme optime pentru functii concrete. Un design valoros trebuie sa poata furniza utilizatorului un spatiu mental care sa faciliteze o preceptie corecta asupra continutului. Design-ul reusit se defineste in solutii simple, logice si prietenoase pentru orice utilizator.

Programare

Este intotdeauna preferabila crearea de la zero a fiecarui website. Aceasta abordare face ca personalizarea elementelor de branding si elaborarea codului de programare pentru functii variabile sa fie mai facila. In plus, integrarea desgin-ului web programat in HTML si CSS in platforma WorPress va permite accesul la CMS in vederea modificarii continutului static. WordPress permite integrarea cu usurinta a tuturor functiilor de prezentare.

Optimizare SEO

Un website bine structurat nu trebuie sa piarda din vedere criteriile de evaluare ale motoarelor de cautare. Un site adaptat exigentelor SEO ajut motoarele de cautare care acceseaza site-ul sa inteleaga cat mai usor si precis continutul acestuia. Constructia unui site adaptat SEO presupune o planificare atenta si are in vedere structurarea paginilor website-ului in conformitate cu cuvintele-cheie care trebuie promovate.

Apeleaza la servicii profesionale

Fortin este agentia de comunicare digitala specializata in servicii de constructie site-uri web, web-design si optimizare SEO. Echipa de experti a agentiei Fortin dedica timpul si resursele necesare pentru a indeplini toate obiectivele de marketing ale clientilor sai. Cu un portofoliu bogat si o expertiza pe masura, echipa Fortin concepe si dezvolta magazine de prezentare online in cele mai bune conditii tehnice si creative. Acceseaza pagina de servicii a agentiei Fortin si fii binevenit in prezentul comunicarii online.

Autor