Bucuresti

Cum te ajută un curs de Project Management Fundamentals în obținerea certificărilor internaționale în managementul de proiect

Cum te ajută un curs de Project Management Fundamentals în obținerea certificărilor internaționale în managementul de proiect

Detalii

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
374

Voteaza & Distribuie

Descriere

Conform opiniei experților, cea mai bine plătită certificare internațională în managementul de proiect, la nivel global , este PMP – Project Management Professional – aceasta, fiind, de altfel, certificarea cheie pe care ar trebui să o aibă orice manager de proiect care dorește să conducă proiecte de succes. Iar ca să poți obține această recunoaștere globală ar trebui să ai câțiva ani de experiență în managementul proiectelor. Ce poți face, însă, dacă nu dispui de această experiență?

Dacă obiectivul tău pe termen lung este să devii Professional Project Manager, în paralel cu experiența pe care o dobândești este foarte important să te dezvolți corect și să îți formezi o bază solidă de cunoștințe care să te ajute să obții certificarea. Ulterior, acestea te vor ajuta și în practică, dar îți vor fi utile și pentru o pregătire mai ușoară pentru susținerea examenului de certificare internațională.

Iar aceste cunoștințe pot fi dobândite participând la un curs de fundamente în PM. Acesta ar putea fi primul pas, și cel mai important, în obținerea certificării internaționale dorite. Poți învăța, de exemplu, care sunt procesele din cadrul PM-ului, cum se planifică, coordonează, evaluează și implementează un proiect, cum pot fi eficientizate acțiunile de management al proiectelor și cum poate fi transpusă teoria în practică, reușind, astfel, să integrezi rapid cunoștințele învățate în proiectele tale sau să înțelegi dinamica, constângerile și schimbările în proiecte.

De altfel, există cursuri de fundamente în Project Management care se adresează și celor care vor să înceapă o carieră în acest domeniu, nu doar celor care lucrează deja pe managementul de proiect și vor să se perfecționeze.

Cele mai bune cursuri de PM Fundamentals din România

Pentru că și în România, în ultimii ani, cerințele de pe piața muncii au crescut tot mai mult în ce privește managementul proiectelor, există numeroase training-uri și cursuri care să te ajute să te specializezi ori să te inițiezi în acest domeniu. Însă, ca orice industrie a serviciilor, cel mai bine poți să evaluezi un serviciu după ce îl consumi sau beneficiezi de el. Astfel devine critic și este foarte important pe cine alegi pentru a te învăța, mai ales pentru că, fiind vorba de un sector scump, ar fi păcat să plătești o sumă deloc de neglijat pe un curs de 2 zile din care să nu rămâi cu nimic, predat superficial de un trainer fara experienta sau care citeste sistemtic slide-uri.

De exemplu, una dintre companiile de training de top din România, pe acest profil, este EDU EUPC. Formată din traineri certificați internațional și educați la universități precum University of Oxford, Standford sau Executive Academy of Vienna, EDU EUPC organizează singurul curs de fundamente în project management creat și predat după metodologia cunoscutei Rita Mulcahy – poate cel mai cunoscut trainer PM din lume, care a brevetat metode folosite de milioane de oameni din peste 30 de țări.

Cursul de PM Fundamentals oferit de aceștia este singurul din România dezvoltat pe conceptele Project Management Body of Knowledge al PMI și ISO 21500 în project management și acreditat la Institute of Leadership and Management (ILM) UK.

Cui se adresează cursul?
  • Managerilor din companiile mici și mijlocii
  • Celor din multinaționale, implicați în coordonarea de proiecte
  • Coordonatorilor de proiecte din ONG-uri
  • Coordonatorilor de proiecte din instituțiile publice locale
  • Celor implicați în derularea unor proiecte cu finanțare europeană
Mai multe detalii despre structura acestui curs, trainerul care îl va susține și modalitatea prin care te poți înscrie găsești pe edu.eupc.ro

Autor