Bucuresti

Cum a decurs primul eveniment Round Table Bucuresti - invitat Razvan Mazilu

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
373

Voteaza & Distribuie

Descriere

Protagonistul primului eveniment Round Table București a fost Răzvan Mazilu, actor – dansator, coregraf și recent remarcat în calitate de regizor.
Am pornit de la balet clasic și nu îmi pare rău. (...) Corpul a inventat multe tehnici de dans contemporan. (...) E important să diversifici mijloacele de expresie, să inovezi, chiar dacă e posibil să greșești.” – Răzvan Mazilu la Round Table București, în dialog cu Valentina Sandu – Dediu.
Publicul prezent marți seară la eveniment s-a bucurat de multe surprize, pe lângă arta dialogului întreținut cu multă plăcere între Valentina Sandu – Dediu și artistul invitat. În scenă și-au făcut apariția de două ori Anca Bianca Popescu și Lucian Ionescu, actorii din rolurile principale „Maria” și „Tony” din musicalul „West Side Story - Manifestul unei generații”, producție a Festivalului Național de Teatru, ediția 2015, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu și sub conducerea muzicală semnată de Gabriel Bebeșelea.
Actorii sunt proaspăt absolvenți UNATC, Ana Bianca Popescu fiind laureată a Premiului UNITER pentru Debut în 2015. Aceștia au interpretat două duete impresionante din „West Side Story”, luând complet pe nepregătite publicul spectator. Seara s-a încheiat cu ridicarea mesei „Round Table” pentru a face loc pe scenă unui tango pasional între Răzvan Mazilu și Monica Petrică, prim-balerina Operei Naționale. Momentul care a lăsat pe toată lumea cu respirația tăiată face parte din spectacolul „Un tango mas”, cel mai longeviv spectacol al celor doi artiști împreună, ajungând să depășească 100 de reprezentații. Ambele spectacole, atât „West Side Story”, cât și „Un tango mas” se vor relua în acestă stagiune.