Bucuresti

Cum să-ţi dezabureşti maşina

Cum să-ţi dezabureşti maşina

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 5 ani si 11 luni
Vizualizari
810

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Vremea rece şi umedă poate duce la aburirea geamurilor ori chiar la îngheţarea acestora. Acest lucru se poate evita uşor, prin aplicarea unor mici trucuri. Atunci când umiditatea aerului exterior şi temperatura scad, aerul din interiorul maşinii devine umed din cauza respiraţiei pasagerilor, dar se şi încălzeşte – ca urmare, în urma intrării în contact cu geamurile reci, apa din aer trece prin procesul de condensare, aburind geamurile. Dacă acest lucru are loc foarte des, este posibil ca acesta să se întâmple şi din cauza lăsării pe recirculare a sistemului de ventilare sau să fie plin cu diferite mizerii. Soluţia vine uşor, putându-se rezolva prin deschiderea geamurilor, intrând astfel aerul mai rece şi uscat de afară, egalizând lucrurile – însă aceasta este doar una temporară. De aceea, pentru a se păstra geamurile neaburite şi dezgheţate în perioada iernii, se recomandă o serie de idei.

În primul rând, trebuie curăţat cu mare atenţie sistemul de ventilare al maşinii. Peste gurile de aerisire, sub capotă, se pot aduna frunze moarte şi noroi. Se poate folosi un spray de curăţare pentru igienizare şi în cazul sistemului de ventilare-climatizare. Se poate găsi spray auto doar aici. Filtrul de polen trebuie înlocuit periodic, mai ales ca urmare a poluării mari înregistrate în ţara noastră. Esenţa pentru dezaburirea rapidă constă într-un sistem de ventilare curat.

Pentru a se asigura vizibilitatea bună în maşină, se recomandă pornirea la drum cu zece minute mai devreme, lucru care duce la dezaburirea, dar şi dezgheţarea geamurilor. După pornirea motorului trebuie acţionat butonul de încălzire al lunetei şi cel al oglinzilor retrovizoare, iar sistemul de ventilaţie trebuie comutat pe dezaburire. Geamurile trebuie să fie complet dezaburite înainte de plecarea la drum. Motorul nu trebuie, însă, exagerat de încălzit, deoarece se încălzeşte mai bine în mers, decât pe loc.

Aerul condiţionat dezabureşte mai repede geamurile decât o simplă ventilare a maşinii, însă din această comandă nu trebuie trecut înapoi pe ventilatoare, doarece acest lucru va duce la aburirea instantanee a geamurilor.

Praful şi reziduriile fumului de ţigară care se adună pe geamuri duc la o aburire mai rapidă a acestora – de aceea, curăţarea lor este foarte importantă. Geamurile trebuiesc curăţate pe dinăuntru cu foarte mare grijă, folosindu-se soluţii speciale pentru degresarea geamurilor. Acest lucru le va dezaburi mai repede.

Se recomandă verificarea sub mochetă şi covoraşe dacă nu pătrunde apă în maşină, deoarece aceasta, nu numai că va produce probleme cu rugina, dar apa strânsă se încălzeşte şi abureşte geamurile în mers. Dacă a nins afară, trebuie evitată aducerea zăpezii în cantităţi prea mari în autovehicul, deoarece, când se va topi, se va evapora si ajunge pe geamuri, sub formă de aburi.

Tot în timpul iernii, zăpada trebuie curăţată de pe toată maşina. În cazul în care se curăţă doar zăpada de pe geamuri, însă nu şi de pe plafon ori capotă, apa rece şi bucăţile de zăpadă vor curge pe geamuri, iar pe zonele reci urmează să se depună iar abur. De aceea, trebuie curăţată toată maşina înainte de plecarea la drum.

Autor

  • E-Advertising
  • 0Partener de afaceri

  • Cu peste 4 ani de experienta in dezvoltarea de strategii eficiente de SEO, echipa noastra este capabila sa ofere rezultate exceptionale intr-o perioada scurta de timp. Pe langa serviciul principal pe care se axeaza, cel de optimizare pentru motoarele de căutare, E-Advertising ofera o gama larga de servicii asociate marketingului online, respectiv: redactare de advertoriale, webdesign, webhosting, SMS API, SEO Content Writing, promovare in retele de socializare.
  • 0743243306, 0726680333