Bucuresti

Curățenia în camera bebelușului: 5 sfaturi inspirate de care să ții cont

Curățenia în camera bebelușului: 5 sfaturi inspirate de care să ții cont

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
78

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci când ai un bebeluș, trebuie să ai și mai mare grijă de modul în care faci curățenie. Cel mic are nevoie de un mediu curat, care să-l ajute să se dezvolte armonios și să nu-i pună sănătatea în pericol. Atâta timp cât păstrezi camera curată, ordonată și aerisită, copilul va fi sănătos și împlinit. Descoperă care sunt trucurile de care să ții cont atunci când te apuci de curățenie în camera bebelușului, din rândurile de mai jos!

Îndepărtează eficient praful

Pentru că praful este principalul factor nociv care pune în pericol sănătatea bebelușilor, ai nevoie de aspiratoare care să îndepărteze murdăria chiar și din cele mai ascunse colțuri. Optează pentru aspiratoare Dyson, ca să ai camere impecabile, fără urme de praf. De asemenea, este la fel de important ca obiectele de mobilier să fie șterse zilnic de praf cu o lavetă umedă. Nu lăsa deoparte nici jucăriile - acestea trebuie periate frecvent, pentru că cei mici intră în contact cu ele zilnic.

Salteaua patului trebuie aspirată și curățată o dată pe săptămână cu produse care nu pun în pericol sănătatea micuțului. Încearcă să eviți produsele de curățat care conțin substanțe chimice nocive și alege opțiuni cu ingrediente potrivite pentru copii, pe care le găsești în orice magazin. Acestea nu doar că dezinfectează și îndepărtează praful, ci ajută și la împrospătarea aerului din încăperea unde stă cel mic.

Schimbă mai des lenjeria de pat

În afară de curățarea și aspirarea saltelei de pat, acordă o atenție deosebită și lenjeriei, paturilor și fețelor de pernă. Acestea trebuie schimbate cel puțin o dată pe săptămână, astfel încât copilul să nu dezvolte vreo alergie.

Folosește etichete pentru coșul cu jucării

Vrei să-ți fie mai ușor să faci curat în camera copiilor? Folosește etichete pe care să le lipești pe coșul cu jucării, ca să le pui în locul potrivit de fiecare dată când te împiedici de ele prin casă. Copiii mici au și o dorință naturală de a ajuta, pe care o poți încuraja, astfel încât să coreleze obiectele din punct de vedere vizual. Astfel, curățenia și strângerea jucăriilor se pot transforma într-un joc interesant, care aduce beneficii atât părinților, cât și copiilor.

Nu uita de coșurile din plastic


Pentru a face curățenie mai ușor în camera copilului, este recomandat să ai acces la un dulap la care acesta nu ajunge. Astfel, menține curățenia așezând hainele împăturite pe rafturile aflate la înălțime, eliminând riscul de a le trage pe jos. Menține ordinea folosind coșuri de plastic de diferite dimensiuni, ca să partajezi cu succes toate hăinuțele, de la ciorapi și maieuri, până la tricouri și pantaloni scurți.

Aerisește!

Hainele sunt curate și aranjate, ai schimbat lenjeriile, podeaua lucește și jucăriile sunt frumos aranjate. Ce-ți mai rămâne de făcut? Să aerisești încăperea! Camera bebelușului trebuie să fie zilnic aerisită, preferabil seara, înainte ca micuțul să adoarmă. Ca să eviți aglomerația, menține dormitorul copilului simplu și organizat. Pe lângă faptul că îl ții departe de pericole, reușești să întreții curățenia. Multe obiecte și piese de mobilier la orice pas nu înseamnă decât mai mult praf de șters!

Urmărind aceste sfaturi, micuțul tău se va bucura de un mediu potrivit în care își să-și petreacă timpul, ca să crească mare și voinic!

Sursa foto: pexels.com/photo/baby-touching-woman-s-face-1257110