Bucuresti

Curiozitati despre Pizza adunate din Jurul Lumii

Curiozitati despre Pizza adunate din Jurul Lumii

Detalii

Categorie
Articole - anunturi
Modificat
acum 3 ani si 10 luni
Vizualizari
675

Voteaza & Distribuie

Descriere

Curiozitati despre Pizza adunate din Jurul Lumii

Ai incercat vreodata Pizza cu topping de cangur? Dar pe cea cu oua de ciocolata sau cu midii? De la tara la tara, acest preparat italian binecunoscut arata si are un gust cu totul diferit.
Pizza este foarte populara in toata lumea, insa doar cativa dintre noi au sansa de a incerca aroma pizzei cu peste crud din Tokio atat de indragita de oamenii de afaceri locali sau a celei autentice italiene gatite in mod traditional. Acest fel de mancare pe care il comandam adesea la domiciliu ascunde o complexitate mult mai mare decat ne-am putea imagina , asa cum dovedesc aceste 5 curiozitati despre pizza adunate din jurul lumii.

Simplitatea:
In Italia, locul de origine al pizzei, acest preparat este destul de simplu. Pizza autentica are un blat foarte subtire, un strat subtire de sos, un strop de branza presarat deasupra, foarte putin ulei de masline si frunze de busuioc. In cele mai multe cazuri, doar turistii au tendinta de a cere unul sau doua toppinguri suplimentare, insa acestea sunt lipsite de imaginiatie. Sosurile bogate in arome sau toppingurile mai grele sunt o raritate in restaurantele din Italia.

Dieta cu fructe de mare:
In Japonia sau Spania, toppingurile cu fructe de mare sunt foarte populare printre amatorii de pizza. Midiile, fileurile de peste, crevetii, caracatita si calmarul sunt adaugate pentru a obtine o aroma si o textura unica. La restaurantele gurmet sunt la mare cautare chiar si felurile de pizza cu peste crud.

Desert:
Pizza in loc de desert? De ce nu? Multe restaurante din Statele Unite ofera o versiune de pizza dulce, si nu este una de tipul celei Hawai asa cum intalnim la restaurantele bucurestene precum Pizzicato sau Papa Pizza. La o pizza americana dulce, ciocolata se gaseste din abundenta, fiind completata de numeroase alte ingrediente dulci. Este un desert in adevaratul sens al cuvantului. Pentru o nota de lux, unele restaurante din Statele Unite adauga chiar si o foita de aur comestibil.

Intr-o galaxie indepartata:
Cat de diferiti pot fi australienii fata de fanii pizza mai indepartati din America de Nord sau Europa? Daca ai arunca o privire printre topingurile lor preferate, ai trage concluzia ca nu numai ca se gasesc intr-o emisfera diferita, dar poate si intr-o galaxie cu totul distincta. Crocodil, cangur, crustacee si sfecla rosie sunt numai cateva dintre ingredientele preferate de australieni.
Cantitatea conteaza:
Romanii nu exceleaza la capitolul inventivitate. Toppingurile adaugate de acestia pe pizza sunt cat se poate de comune- bacon, peperonii, ciuperci, ceapa, masline, ardei gras si porumb. In nenumarate combinatii, insa toate cat se poate de banale. Romania pare a se remarca doar prin cantitate, prin cea mai mare cantitate de pizza mancata vreodata de un singur om. Detinatorul recordului mondial pentru cea mai multa pizza consumata ii apartine lui Cristian Dumitru, un roman care a mancat de unul singur 90 kg de pizza. Uluitor, nu-i asa?