Bucuresti

Curs - Inspector protectia mediului

Detalii

Categorie
Cursuri educatie
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
1116

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cursul „INSPECTOR PROTECTIA MEDIULUI" are ca obiectiv crearea de specialisti in domeniul protectiei mediului, care sa rezolve problema degradarii mediului inconjurator.

Cadrul legal al cursului este O.U.G. nr. 195/2005 privind protectia mediului, care contine prevederi pentru agentii economici, autoritatile publice cat si pentru persoanele fizice, ca de ex: art.96: Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei (RON) la 10.000 lei (RON), pentru persoane fizice, si de la 30.000 lei (RON) la 60.000 lei (RON), pentru persoane juridice, incalcarea urmatoarelor prevederi legale(…) 9. obligatiile autoritatilor administratiei publice locale de a avea personal specializat pentru protectia mediului si de a colabora in acest scop cu autoritatile pentru protectia mediului;

Cursul are un numar de 40 ore (teorie si practica), iar tematica cuprinde (fara a se limita la acestea): Cadrul legislativ general; Raspunderea de mediu; Masurile preventive; Masurile reparatorii; Protectia atmosferei; Evaluarea calitatii aerului inconjurator; Monitorizarea calitatii aerului si a nivelului emisiilor; Schimbarile climatice – Conventia de la Rio de Janeiro la iunie 1992; Planul national de actiune privind schimbarile climatice; Sistemul de gestionare a deseurilor; Categoriile de deseuri; Inregistrarea producatorilor de produse care vor deveni deseuri si a operatorilor din sistemul de gestionare deseuri; Autoritzatia de mediu; Aviz de mediu; Acord de mediu; Calitatea Apei; Regimul de folosire a apelor; Servitutile si exproprierile; Apararea impotriva inundatiilor, fenomenelor meteorologice periculoase si accidentelor la constructii hidrotehnice; Imbunatatirea calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi; Regimul ariilor naturale protejate; Prevenirea si controlul integrat al poluarii; Masuri pentru limitarea emisiilor in aer; Regimul substantelor chimice periculoase; Clasificarea lor; Etichetarea; Transportul; Acordarea etichetei ecologice; Organismele modificate genetic; Introducerea lor pe piata; Evaluarea si gestionarea zgomotului ambiental; Organele competente sa constate contraventiile; Continutul procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei; Caile de atac ale procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei; Infractiunile de mediu reglementate de legile speciale; Directiva 2008/99/CE din 19 noiembrie 2008 privind protectia mediului prin intermediul dreptului penal.Cursul „INSPECTOR PROTECTIA MEDIULUI" se continua cu cel de „SPECIALIST IN MANAGEMENTUL DESEURILOR", care se adreseaza agentilor economici, autoritatilor publice cat si persoanelor fizice deoarece deseurile reprezinta o problema de actualitate, care afecteaza intreaga societate romaneasca si lumea in ansamblu. Prin acest curs va ajutam sa depistati tipurile de deseuri existente, sa intelegeti impactul negativ al deseurilor asupra mediului si sa incercati sa reduceti cantitatea de deseuri, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii mediului si implicit a vietii. Cursul va va ajuta sa respectati cadrul legal: O.U.G. nr. 195/2005 privind protectia mediului, O.U.G. nr. 78/2000 privind regimul deseurilor si actele normative subsecvente acestora. Noi va vom invata cum sa evitati amenzile pentru nerespectarea prevederilor legale in ceea ce priveste gestionarea deseurilor!

Cursul are un numar de 40 ore (teorie si practica), iar tematica cuprinde (fara a se limita la acestea): Cadrul legislativ general; Obligatiile operatorilor economici care produc si comercializeaza produse ambalate; Modalitati de indeplinire a obligatiilor de colectare, valorificare si reciclare a DEEE; Obligatiile producatorilor de EEE-uri si DEEE-urilor; Tipurile de baterii si acumulatori; Obligatiile producatorilor de baterii/acumulatori; Deseurile periculoase si efectele acestora asupra mediului; Modalitatea de transport a acestora; Autorizatia de mediu; Intocmirea registrelor in functie de tipul de deseu produs; Elaborarea rapoartelor; Deseurile provenite din uleiurile uzate si anvelope; Reglementari privind autovehiculele scoase din uz; Modalitati de stimulare pentru colectarea selectiva; Depozitele de deseuri periculoase; Depozitele de deseuri nepericuloase; Autorizarea activitatii de incinerare si coincinerare; Eticheta ecologica; Contraventiile si infractiunile in domeniul protectiei mediului.

Taxa de instruire este de 1899 RON (scutit de TVA conform O.G. 129/2000). Cursurile se organizeaza in perioada 20.10. – 24.10.2010 (Inspector protectia mediului) si in perioada 03.11. – 07.11.2010 (Specialist in managementul deseurilor) in Bucuresti. Se poate opta si pentru urmarea unui singur curs la tariful de 1099 RON/curs (scutit de TVA conform O.G. 129/2000). Plata se face pe baza facturii proforma inainte de inceperea cursului.

In cazul in care sunteti interesat sa participati la aceste cursuri va rugam sa solicitati formularul de inscriere la telefon 021.326.77.36, 031.420.96.43, 0735.844.181 (persoana de contact – MIRELA IRINDEA) sau sa il descarcati de pe site (www.intratest.ro - inscriere) si sa il trimiteti prin fax la 021.326.77.35 sau prin mail la office@intratest.ro.