Bucuresti

Cursuri de actorie

Cursuri la scoala de actorie Fii actor

Detalii curs

Categorie
Cursuri arta / cultura
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
Scoala de Actorie Fii Actor
Vizualizari
1427

Voteaza & Distribuie

Prezentare curs

Doar cateva zile pana se da startul scolii de actorie “Fii actor”, sub indrumarea actritei Dorotheea Petre

Dorotheea Petre, actrita pentru care juriul de la Cannes a creat special un premiu de interpretare, reia cursurile scolii de actorie “Fii actor” in Bucuresti, in aceasta toamna. Mai sunt doar cateva zile in care doritorii se mai pot inscrie la adresa contact@fiiactor.ro.

Cursurile sustinute de Dorotheea Petre se vor desfasura pe Hristo Botev nr.1, in zona Piata Rosetti. Pentru detalii legate de program, structura cursului, accesati www.fiiactor.ro.

Creata pentru toti cei pasionati de arta teatrului si a filmului, dar si pentru cei care vor sa se redescopere, scoala de actorie „Fii actor” se adreseaza tuturor celor care vor sa-si dezvolte abilitatile de comunicare. „Cred in actorie pentru ca te ajuta, inainte de toate, sa te descoperi in fiecare zi, sa iesi din zona ta de confort si sa iti depasesti limitele pe care ti le impui fara sa iti dai seama. Am intalnit de fiecare data oameni frumosi la cursurile mele de actorie si cred ca in fiecare om exista laturi nedescoperite si neexploatate suficient.” - Dorotheea Petre.
Cursantii pot opta pentru unul dintre cele 2 module, cel de 2 sau cel de 4 luni.

Cursurile sunt personalizate si cuprind exercitii de dictie, improvizatie, impostatie, deprinderea citirii unui text, lucrul pe scena sau pregatirea pentru un casting. Cursantii sunt invatati cum sa isi foloseasca adevaratele resurse, cum sa-si exploreze si sa-si exprime emotiile, cum sa scape de inhibitii si sa-si optimizeze abilitatile de comunicare in fata unei audiente, nu numai pe scena sau in fata camerei, ci in orice alt aspect al vietii lor.
Modulul de 4 luni se va finaliza cu o piesa de teatru montata si jucata in fata unui public.

Personalitate puternica, recunoscuta pentru forta sa de expresie, Dorotheea Petre este actrita romanca pentru care Festivalul de Film de la Cannes si-a schimbat traditia, creand special un premiu pentru performanta din „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, in 2005. Filmul sau de debut, „Ryna”, a castigat peste 30 de premii internationale, iar Dorotheea a castigat Premiul de debut la Festivalul International de Film Transilvania si Premiul special al juriului la Festivalul International de Film Mannheim-Heidelberg. Dorotheea Petre a fost declarata Cea mai buna actrita a anului 2007 de catre Asociatia Criticilor de Film si a Jurnalistilor de Specialitate, a primit Premiul Gopo pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal si Premiul UCIN pentru Cea mai buna actrita. In 2009, castiga Premiul special al juriului pentru Cea mai buna actrita la Magna Graecia Film Festival, pentru rolul Angela din pelicula „Mar Nero”. Pentru „talentul si sensibilitatea artistica cu care interpreteaza” este investita prin decret prezidential cu inalta distinctie „Meritul Cultural in Grad de Cavaler” , categoria Arta Spectacolului.