Bucuresti

De ce sa adopti metoda slow cooking la prepararea mancarurilor in bucataria ta?

De ce sa adopti metoda slow cooking la prepararea mancarurilor in bucataria ta?

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
155

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Fie ca faci parte din randul celor pasionati de arta culinara si iti place sa te informezi permanent referitor la acest domeniu, fie ca te limitezi doar la a savura mancaruri gatite de altii sau servite la restaurant, cu siguranta stii cate ceva sau macar ai auzit despre metoda slow cooking.

Asta pentru ca tot mai multi sunt cei care o adopta acasa, la gatirea mancarurilor, pentru beneficiile sale certe pentru sanatate. Iar pentru a prepara in acest mod este nevoie fie de un cuptor cu convectie si aburi, care are inclusa aceasta metoda speciala de gatire, un multicooker , care are si aceasta functie sau pur si simplu un slow cooker, vezi oferta Conti Grup.

Ceea ce aduc diferit aceste dispozitive performante de gatire este prepararea mancarurilor la temperaturi joase, pentru un timp mai indelungat, comparativ cu modalitatea traditionala de gatire. Iar rezultatul acestei preparari lente, la temperatura joasa, permanent controlata, este o mancare nu doar delicioasa, dar si cu un continut foarte sanatos, cu proprietatile nutritive ale alimentelor pastrate, cu vitaminele mentinute gratie temperaturilor scazute, care nu se pierd asa cum se intampla la prepararea termica la temperaturi inalte.

Daca la prima impresie cei mai multi vor considera un dezavantaj faptul ca acest tip de preparare termica a alimentelor dureaza prea mult, deci implica mult timp considerat irosit, precum si o factura mai incarcata la energie electrica, de fapt aceste neajunsuri se pot transforma in adevarate castiguri. Asta pentru ca nici vorba de cheltuiala mare la utilizarea metodei slow cooking, iar durata mare in care se prepara mancarea nu ne poate opri din implicarea in alte activitati.

Astfel, puteti sa puneti de dimineata in dispozitivul special toate ingredientele pentru friptura, fie ciorba sau supa cu carne ori alta reteta va propuneti sa aveti pe masa la pranz, setati programul in functie de reteta si ingrediente, dupa care puteti pleca la munca sau puteti sa va ocupati de alte lucruri pe care ati stabilit sa le rezolvati.

Nu va fi nevoie sa supravegheati mancarea, sa amestecati in ea, ca la gatirea traditionala, fara niciun risc. Pentru ca alimentele nu se vor prinde de peretii vasului, nu se vor arde, ci se vor prepara incet si constant, pana se vor transforma intr-o mancare extrem de savuroasa, frageda, fara a depune vreun efort deosebit.

De asemenea bucataria nu se va umple de aburi, miros de gatit persistent si nici temperatura nu va creste in mod deranjant.

Autor