Bucuresti

De ce sa iti inscri copilul la un centru de educatie finlandeza?

De ce sa iti inscri copilul la un centru de educatie finlandeza?

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Vizualizari
242

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Scoala Seva este un centru de educatie filnlandeza, care se bazeaza pe toate inovațiile care au avut în educația copiilor, fie că este vorba de metode de joaca active, care oferă atat profesorului, cat si copilului, libertatea maximă de exprimare și absența restricțiilor sub formă de măsuri de control sau rapoarte suplimentare.

Finlandezii au multe metode inovatoare, iar cele mai bune practici funcționeaza și produc rezultate. În comparație cu sistemele de învățământ romanesc, finlandezii și-au dat seama că procesul educațional are două puncte importante - conținutul și metoda.

Metodele sunt considerate la fel de importante ca și conținutul procesului pedagogic. În loc să controlezi conținutul, detaliile și volumul de informații învățate, este mult mai important să motivezi copilul, să-l incluzi în proces și să maximizezi eficiența.

Mai multa miscare in aer liber


Metoda care a devenit tendința și reper a educației finlandeze, este, de exemplu, educatia bazată pe fenomene, când copiii studiază nu obiecte, ci fenomene. O serie de abilități se dezvoltă imediat și sunt cât mai aproapiate de viață.

Prin urmare, in acest Centru de educatie finlandeza, spațiul educațional se schimbă, existand mai puține metode sedentare si mai multe mișcări active, atunci când ies în curte si lucrează în grup. Sistemul educational la Scoala Seva este complet.

Indiferent de ce ai aborda, totul este gândit, rezonabil și dovedit prin rezultate științifice. Scoala Seva nu egalizează copiii în funcție de abilitățile lor și nu îi obligă să studieze. Copiii nu sunt stresați, nu sunt supraîncărcați. Multă muncă practică si toti copiii sunt la fel de egali, iar independența și activitatea sunt binevenite.

Un sistem de educatie diferit

La centrul de educatie finlandeza se fac cele mai puține lecții pe săptămână și de cele mai multe ori copiii petrec în aer liber. Dacă ieși în Finlanda în orice moment al zilei și pe orice vreme, există întotdeauna multă lume, toată lumea aleargă și face sport.

Miscarea incepe din copilărie: iarna, copiii impreuna cu părinții merg la schi, iar vara merg pe bicicletă. Copiii merg la Scoala Seva de buna voie. Pe orice vreme, chiar si pe ger, lecțiile nu sunt anulate.

Dacă este frig sau ploua, atunci profesorul imbraca copiii corespunzator si merg la aer. Acest lucru este insuflat copiilor de la o vârstă fragedă. Daca doresti sa iti inscrii copilul la Centrul de Educație și Cercetare Româno-Finlandez SEVA, poti merge la Ploiești.

Scoala Seva este situata în nordul orașului, la intrarea în cartierul EvoCasa. Aici vei descoperi ca sistemul educational poate fi diferita fata de ceea ce stiai pana acum.

Autor