Bucuresti

De la gând la culoare – Atelier de pictură și creativitate

De la gând la culoare – Atelier de pictură și creativitate

Detalii

Social links
Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
266

Voteaza & Distribuie

Descriere

Am un joc pentru tine. Încearcă să ții un jurnal în care, în loc de cuvinte, să folosești culori. Ideea nu-i a mea – Pablo Picasso a spus, demult, că pictatul nu-i nimic altceva decât un jurnal colorat.

Fundația Calea Victoriei te invită, din 15 septembrie, să petreci patru seri de vineri bucurându-te de frumuseţea culorilor şi varietatea texturilor la un Atelier de pictură și creativitate. Nimic mai nimerit pentru cineva care vrea să învețe să-și transpună gândurile și emoțiile în culori și forme. Vei avea ocazia să experimentezi patru tehnici de pictură, pe diferite suporturi, şi să cunoști curente celebre din istoria artei.

Afli cum au luat naştere, cum au fost primite de public şi de mediul artistic şi ce au însemnat mai târziu în timp patru mari curente artistice: Art nouveau, Pointilismul, Cubismul şi Expresionismul. Pornești de la înţelegerea noţiunilor de bază despre stilurile prezentate şi dobândești cunoştinţe de desen, culoare şi compoziţie.

La fiecare întâlnire suportul pe care vei picta va fi diferit. Înveți să pregătești (tratezi) suportul respectiv şi care sunt paşii realizării unei picturi când vrei să decorezi un obiect de sticlă, lemn, ceramică sau pânză.
Vei lucra cu pastel, cărbune, pensoane, peniţă şi vei studia ce înseamnă o lucrare “corectă” din punct de vedere cromatic, compoziţional şi stilistic. La final, vei avea patru obiecte frumos pictate – începutul jurnalului tău de culori.

Taxa de participare, în care au fost incluse și materialele folosite la curs, este de 300 de lei. Întâlnirile au loc în fiecare vineri, de la 19.00 la 21.00, la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada Popa Soare, la numărul 40. Dacă vrei să mergi, dă un mesaj pe contact @ victoriei.ro.