Bucuresti

De ce este importanta optimizarea SEO

De ce este importanta optimizarea SEO

Detalii

Social links
Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
342

Voteaza & Distribuie

Descriere

SEO este termenul umbrela pentru toate metodele pe care le poti folosi ca sa asiguri vizibilitatea site-ului tau si a continutui sau pe pagina de rezultate a motoarelor de cautare. Aceste metode variaza de la practici tehnice pana la practici promotionale despre care poti afla mai multe citind pe site-ul optimizareplus.ro sau contactand unul dintre specialistii nostri. Cand vorbim despre vizibilitate ne referim la cat de sus in pagina de rezultate apare site-ul tau pentru anumite cautari.
De ce ai nevoie de SEO?
Sa construiesti o arhitectura a site-ului puternica cu o navigatie clara va ajuta motoarele de cautare sa iti indexeze site-ul rapid si usor. Mai mult, acest lucru va oferi vizitatorilor o buna experienta a folosirii site-ului tau si ii va incuraja la vizite repetate. Totodata, merita sa iei in considerare ca Google acorda atentie crescuta experientei utilizatorilor. Cand vine vorba despre cat de mult trafic este adus de motoarele de cautare in site-ul tau, procentajul este substantial si indica fara doar si poate importanta SEO.
Potrivit numeroaselor studii, peste 60% vizite provin din cautarile organice, iar primele 5 rezultate acumuleaza 67% din trafic. Este deci vital sa apari in primele 5 rezultate.

Ce cauta motoarele de cautare?
  1. Relevanta
Motoarele de cautare incearca sa furnizeze cele mai relevante rezultate. Motoarele de cautare furnizeaza aceste rezultate folosind algoritmul lor intern, pe care probabil nu il vom determina in mod exact niciodata. Totusi, sunt anumiti factori care influenteaza, iar acestia sunt situati in jurul relevantei. De exemplu: unde este localizata persoana care cauta, istoricul ei de cautari, etc.

  1. Calitatea continutul
Publici regulat articole de calitate, videoclipuri sau alte tipuri de media care sunt populare si bine realizate? Scrii pentru potentialii clienti si nu pentru motoarele de cautare? Daca nu, poate ar trebui sa o faci! Ultimele trenduri arata ca Google apreciaza continutul lung, care intelege cautarile vizitatorului ca intreg. Pe scurt, nu te mai ingrijora de cuvinte cheie si concentreaza-te pe experienta utilizatorului.

  1. Experienta utilizatorului
Incercarea de a oferi o experienta cat mai buna utilizatorului prin realizarea unui site usor navigabil, cu linkuri interne relevante si continut util aduce beneficii si din punct de vedere SEO. Totodata, viteza de incarcare a site-ului a devenit rapid un diferentiator cand vine vorba de motoare de de cautare. Telefoanele mobile au devenit nelipsite din viata noastra. De aceea, este important sa ai un site optimizat orice tip de ecran sau dispozitiv.

  1. Autoritatea
Un site cu autoritate este un site de incredere pentru utilizatorii sai, pentru industria in care opereaza si pentru alte site-uri si motoare de cautare. In mod traditional un link de la un site cu autoritate este foarte valoros caci este vazut ca un vot de incredere. Cu cat ai mai multe si cu cat continutul este mai valoros, cu atat site-ul tau va deveni si el o autoritate.

  1. Linkurile interne
Linkurile interne au mai multe avantaje. In primul rand, furnizeaza audientei tale optiuni pentru a continua sa citeasca pe site. Atata timp cat sunt relevante si folosesc cuvinte ancora clare, ele contribuie la reducerea ratei de respingere. In plus, te ajuta sa iti imbunatesti plasarea pe anumite cuvinte cheie.