Bucuresti

De Florii, Parcul Gradina Icoanei se transforma in Gradina cu Artisti

Detalii targ/expozitie

Categorie
Targuri / expozitii
Modificat
acum 6 ani si 7 luni
Vizualizari
1312

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 6 aprilie 2012 - Duminica 8 aprilie 2012 

Voteaza & Distribuie

Prezentare targ/expozitie

Sarbatoarea Floriilor transforma Parcul Gradina Icoanei in Gradina cu Artisti
De Florii, la un picnic cu artisti, caini si pisici, in Parcul Gradina Icoanei

Intre 6 si 8 aprilie a.c., in parcul Gradina Icoanei (Bucuresti, sector 2), pentru toti iubitorii de arta si de animale mici, se deschide „Gradina cu Artisti".

Evenimentul, aflat la cea de-a 6-a editie se va desfasura intre orele 11:00 si 20:00 si cuprinde o serie de ateliere de creatie artistica (atelier de incondeiere oua, pictura, modelarea ceramicii, fotografie, creatie tutu-uri, atelier de reciclare creativa a deseurilor, etc.) si o expozitie cu vanzare de bijuterii, haine si accesorii „hand-made".

Gradina cu Artisti" se va anima, in weekend-ul Floriilor si prin alte activitati amuzante, relaxante sau spectaculoase: jonglerii cu foc, dansuri latino, irlandeze, jazz dance ṣi concerte de muzica folk, indie si percutie.

Gradina Icoanei se deschide pentru toti amatorii de arta, sub diversele ei forme de manifestare, trecatorii fiind invitati sa-si exerseze talentul la atelierele de creatie amenajate in Gradina cu Artisti.

Evenimentul, sustinut de Primaria Sectorului 2, isi propune sa promoveze arta, lucrul manual si dezvoltarea creativitatii personale, prin participarea comuna, a artistilor si a publicului larg, la atelierele de creatie. Timp de trei zile, cei interesati vor ȋnvaṭa cate putin din secretele: picturii, prelucrarii lutului si ale bijuteriilor „hand-made".

In Gradina vor fi prezenṭi artizani diverṣi de la artiṣtii care deṭin la perfecṭie tehnicile ȋncondeierii oualor la cei care practica quilling-ului (arta de rulare a hartiei, prin care se obṭin diverse obiecte decorative sau accesorii hand-made pentru ṭinute sau pentru nunṭi: marturii, meniuri, felicitari, etc.)

Cand sportul se ȋmbina cu „arta" urbana extrema = slacklining

Printre noutatile acestei editii se numara slacklining-ul, sportul care presupune mersul pe o coarda legata ȋntre doua puncte fixe.

In parcul Gradina Icoanei vor fi prezente "Comunitatea de Slackline din Romania" ṣi echipa "Slackline Evolution" care vor arata amatorilor de sporturi urbane extreme, ȋn cadrul unui workshop, cum sa-ṣi menṭina echilibrul pe corzi. Dintre „maeṣtrii" ȋn slacklining prezenṭi, cu demonstraṭii, ȋn Gradina cu Artiṣti va face parte Florin Limbovici, care a primit 3 Da-uri la Romanii au Talent.

(demonstratie slacklining http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YTMo-OipLW0#!)Gradina cu Artiṣti initiaza serile dansante la care intrarea este libera.

De Florii, Gradina cu Artisti isi deschide portile pentru seri dansante. Vineri, 6 aprilie si duminica 8 aprilie, dupa ora 15:00, amatorii de dansuri latino vor invata de la dansatorii profesionisti ai scolii Salsa Veneno (www.salsaveneno.ro) pasi de salsa, rumba si bachata. Sambata, 7 aprilie, Atelier Pas Boutique (www.pasboutique.ro) va da gratuit lectii de jazz – dance, un stil care a luat nastere la inceputul secolului XX in Statele Unite, avand la baza charleston-ul, jitterbug-ul si swing-ul. De-a lungul timpului, jazz dance-ul s-a definit imprumutand elemente din majoritatea stilurilor de dans cu care a avut tangenta, astazi devenind cea mai populara forma de expresie prin miscare. Din programul de dans al zilei de sambata nu vor lipsi dansurile irlandeze, ai caror pasii de baza vor fi aratati de Anne-Marie Cunningham de la Dance Academy Bucuresti (www.dansirlandez.ro ).

Gradina cu Artiṣti sprijina comunitatea iubitorilor de animale mici.

Intre 6 ṣi 8 aprilie, Gradina Icoanei va face loc ṣi unei zone de adopṭii caini ṣi pisici.

Asociaṭiile Robi ṣi Red Panda vor amenaja aceasta zona ȋn care copiii ṣi parinṭii sunt invitaṭi sa adopte un animal care poate lesne deveni cel mai bun prieten. Din zona de adopṭii nu vor lipsi materialele informative despre beneficiile deṭinerii animalelor de companie sau importanṭa sterilizarii. De asemenea, copiii pot participa la workshop-uri de ȋnvaṭare a copiilor despre cum trebuie sa se poarte ȋn preajma animalelor.

Intrarea la evenimentul Gradina cu Artisti este libera.

Mai multe informatii despre evenimentul Gradina cu Artiṣti se pot gasi pe blog-ul evenimentului: www.gradinacuartisti.wordpress.com