Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Depozitarea fructelor si a legumelor

Depozitarea fructelor si a legumelor

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
1071

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Felul in care depozitam fructele si legumele are un impact major in privinta texturii si a gustului acestora. Aproape toate fructele si legumele pot fi depozitate in frigider, cu exceptia bananelor, rosiilor, cartofilor si a lamailor. Acestea pot fi tinute intr-un loc racoros, fiindca temperatura mult prea scazuta a frigiderului le poate accelera procesul de dezintegrare.
Depozitarea legumelor si fructelor in cantitati mari, necesita mai multa atentie si conditii speciale fata de simplele cumparaturi pe care le facem pentru acasa. In continuare, va vom prezenta cateva reguli generale de depozitare a fructelor si legumelor in cantitati mari.
Cartofii pot fi pastrati atat in depozite frigorifice, cat si in depozite cu ventilatie macanica. In cazul celor din urma, cartofii se pastreaza in vrac la o inaltime de 4 m, trebuind sa se respecte 5 perioade de pastrare, ventilatia fiind diferita pentru fiecare etapa. Cele cinci etape sunt: zvantarea, “vindecarea ranilor”, racirea, pastrarea propriu-zisa, preincalzirea.
Ceapa poate fi depozitata atat in depozite frigorifice, cat si in cele cu ventilatie mecanica. In cazul acesteia, vorbim tot despre depozitarea la inaltime, inaltimea fiind de 3-3.5 m, iar ca si in cazul cartofilor sunt cateva perioade de pastrare. Etapele de pastrare a cepei includ: uscarea, racirea si pastrarea propriu-zisa.
Cantitatile mari de fructe necesita un transport pe masura pana la depozite, indiferent daca acesta este unul frigorific sau cu ventilatie mecanizata. Astfel, pentru un transport de legume si fructe se vor folosi dube frigorifice, fiind un transport in regim de temeperatura controlata.
Depozitarea merelor se face in depozite frigorifice cu atmosfera normala sau controlata, cat si in depozite cu ventilatie naturala. Important de retinut la depozitarea merelor este ca acestea trebuiesc puse la un loc cu merele din acelasi soi. Temperatura de pastrare depinde de soilul merelor. Unele soiuri necesitand o temperaturi de 0-1 grade, iar altele de 3-4 grade.
La fel ca si in cazul legumelor, fructele in cantitati mari au nevoie de asigurarea unui transport. Pentru transport fructe se poate alege un mijloc de transport frigorific, cum ar fi o duba frigorifica, la care se poate programa temperatura dorita pe durata transportului, sau pentru cantitati mici si medii se pot transporta cu microbuze si camionete dotate cu sistem termoking.
Importanta acordata in momentului culegerii fructelor si legumelor, transportului si depozitarii, ne va garanta pastrarea prospetimii si a gustului bun al acestora.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro