Bucuresti

Destine - un documentar despre omul care încalță copiii săraci ai lumii

Destine - un documentar despre omul care încalță copiii săraci ai lumii

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
191

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Documentarul biografic „Destine”, difuzat în premieră națională la KANAL D, în data de 1 decembrie 2019, la ora 9:30, prezintă incredibila poveste de viață a lui Samuel Bistrian, un tânăr care a copilărit în satul Benești, din Arad, în care trăiesc doar 99 de locuitori, care acum încalță copii săraci ai lumii.

Dacă nu ați auzit de Samuel Bistrian până acum, e important de spus că el s-a născut într-o familie săracă și numeroasă, în urmă cu 38 de ani, iar pe când avea 8 ani, părinții lui au decis că e timpul să ofere o viață mai bună celor 11 copiii pe care îi au și astfel au luat calea Americii. Atunci când Samuel a ajuns să lucreze ca manager de departament într-o companie din industria de modă a știut că e timpul să ofere ceva înapoi celor rămași acasă, în România, dar și celor care se zbat să supraviețuiască, în alte zone ale Globului.

Așa a pus bazele companiei ROMA BOOTS, care oferă acestor copii un simbol mic, dar de mare însemnătate, o speranță că sunt șanse spre o cale mai ușoară în viață: o pereche de cizme de cauciuc. Dacă vi se pare puțin lucru, haideți să ne gândim la impactul pe care o pereche de cizme îl are în sufletul unui copil care e nevoit să treacă peste anotimpurile din an, aproape desculț, indiferent de drumurile pe care trebuie să le facă. Sau cum „rușinea” de a fi văzut desculț la școală, o determină pe mama acestuia să îl țină acasă, refuzându-i astfel șansa la educație.

Filmat în stil cinematografic, în acest episod urmărim călătoria lui Samuel către noua lui viață în America și cum ROMA BOOTS a ajuns să doneze, în cei 9 ani de activitate a firmei, cizme de ploaie, în valoare de peste 2 milioane de dolari, în 28 de țări din Europa, Asia, Africa, Australia, America de Nord și America Centrală.
Iar mesajul ROMA BOOTS a fost răspândit peste tot în lume de către marile publicații și televiziuni, din America, de la Oprah Winfrey până la NBC și CBS. Vedete internaționale de film și de televiziune i-au fost alături și cred în visul său de a ajuta la eradicarea sărăciei și lipsei de educație pentru copii.

„Chiar și într-un sat mic, cum e Benești, noi eram mult mai săraci decât majoritatea, însă eu nu am știut asta niciodată. Am descoperit asta, după ce am revenit în sat, ani mai târziu. Prin urmare, tot ce s-a întâmplat după plecarea din Benești a fost un progres pentru noi, în special faptul că am ajuns în America, unde nu e ușor să ajungi, mai ales din România. Iar o asemenea oportunitate, pentru o familie numeroasă ca a noastră, a însemnat pentru noi o datorie morală să facem ceva. Mai mult decât atât, părinții mei spuneau mereu că Dumnezeu are un plan pentru familia noastră. Acest lucru m-a făcut să realizez, încă de la o vârstă fragedă, că viața mea are un scop”, povestește Samuel Bistrian.

Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=38_1u-MNkBg&feature=youtu.be

DESTINE” face parte dintr-o serie de documentare care prezintă poveștile unor români care au dovedit că succesul poate fi obținut în pofida celor mai dificile medii sociale și care vor fi difuzate la Kanal D. Documentarul este o producție Oblique Media Film și Movie Production Entertainment, producători Adela Vrînceanu Celebidachi, Titi Rădoaie, Dan Iancău, Cristina Dobrițoiu și este regizat de Cristina Dobrițoiu și Titi Rădoaie.