Bucuresti

Doina Ruști și regizorul-personaj David Kinsella: întîlnire cu cititorii la București

Detalii

Categorie
Lansari de carte
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
297

Voteaza & Distribuie

Descriere

Doina Ruști și regizorul-personaj David Kinsella: întîlnire cu cititorii la București

Joi, 21 septembrie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o întîlnire cu Doina Ruști și regizorul-personaj David Kinsella, cu prilejul lansării romanului Logodnica, apărut de curînd în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom (print & digital).

Regizorul David Kinsella a acceptat provocarea de a fi personaj în romanul Doinei Ruști, considerînd că aceasta ar fi o bună pregătire pentru construcția unui personaj de film. Cei doi artiști vă invită la un atelier despre construcția personajului literar și de film: Alisa. Dar nu ca spectatori, ci ca eroi de ficțiune.

Invitați: Bianca Zbarcea (traducătoare), Dan Burlac (producător de film)

Moderatoare: Adriana Titieni

În perioada 20-28 septembrie 2017, vor avea loc mai multe evenimente dedicate celui mai recent roman al Doinei Ruști, Logodnica, detalii aici.

David s-a născut la Belfast, dar este cetățean norvegian. Alisa are sânge rusesc, dar se consideră moldoveancă din Chișinău. David n-a vorbit niciodată irlandeza, căci este britanic, protestant din Irlanda de Nord. Alisa vorbește românește, cu toate că se consideră rusoaică sută la sută. El a avut o copilărie cu bombe și lupte de stradă. Ea este o orfană din Ungheni. La un moment dat se întîlnesc, iar drumurile lor trec prin București.

Autoare a bestsellerurilor Manuscrisul fanariot și Mîța Vinerii, Doina Ruşti este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusă în numeroase limbi, invitată la evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă. Dintre romanele sale, unele reeditate în colecţia Top 10+, amintim Fantoma din moară (2008), roman amplu despre comunismul românesc, distins cu Premiul pentru Proză al USR, Zogru (2006) şi Lizoanca la 11 ani (2009, reeditat în 2017 la Editura Polirom cu titlul Lizoanca) – recompensat cu Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române. Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist. Pagină web: http://doinarusti.ro.