Bucuresti

Doua productii ale Teatrului German de Stat Timisoara in selectia Festivalului National de Teatru

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
773

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Doua productii ale Teatrului German de Stat Timisoara (TGST) se regasesc in selectia oficiala a celei de-a 19-a editii a Festivalului National de Teatru, care va avea loc la Bucuresti la inceputul lunii noiembrie. Unic selectioner al festivalului este criticul de teatru Cristina Modreanu, care a facut cunoscuta selectia in cadrul unei conferinte de presa sustinuta joi 18 iunie, 2009, la sediul Uniunii Teatrale din Romania (UNITER).

Cele doua productii ale TGST selectate pentru festival sunt Cantareata cheala, de Eugène Ionesco, regia: Alexandru Dabija, si Pool. No water, de Mark Ravenhill (premiera pe tara), regia: Alexandru Mihaescu. Ambele spectacole sunt productii ale Teatrului German din stagiunea 2008/2009.

La festival au mai fost selectate montari produse de teatre precum Teatrul National, teatrele Bulandra, Odeon, de Comedie, Mic din Bucuresti, teatrele nationale din Timisoara, Iasi, Cluj, Tg. Mures si Sibiu, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, teatrele din Ploiesti, Braila, Sf. Gheorghe s.a.

Festivalul National de Teatru, apreciat a fi cea mai reprezentativa manifestare de gen pe plan national, are loc anual din 1991 la Bucuresti, fiind organizat de Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) cu fonduri de la Ministerul Culturii si Cultelor si Primaria Municipiului Bucuresti.