Bucuresti

Echipamente de protecție video rezidențiale: avantaje și restricții

Echipamente de protecție video rezidențiale: avantaje și restricții

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
305

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un sistem rezidențial de camere de supraveghere are multiple avantaje pentru acela care îl folosește în scopul unei mai bune protecții a proprietății sale. Dacă este combinat și cu un sistem de alarmă audio performant, beneficiarul va putea ca să știe ce se întâmplă în interiorul imobilului și/sau în exteriorul acestuia în permanență, chiar și atunci când lipsește de la domicilu.

De ce a devenit un sistem de supraveghere video un must have?

Principalul avantaj ale cumpărării unui asemenea sistem video de protecție rezidențial este acela că poate stoca o cantitate mare de imagini de înaltă calitate.
În ultimii ani, producătorii de echipamente de supraveghere video au făcut progrese semnificative și au reușit ca să înglobeze tehnologii de ultimă oră în aceste device-uri, așa încât ele acum sunt mult mai sofisticate și mult mai puternice decât erau în trecut. Sistemele respective sunt astfel echipate încât pot captura o cantitate mare de imagini și o pot stoca vreme îndelungată, fără ca proprietarii lor să fie obligați ca să le salveze pe alte suporturi la intervale scurte de timp.

Cu ajutorul camerelor video proprietarii au la îndemână imagini foarte clare, detaliate, care îi pot ajuta la nevoie pe oamenii legii ca să îi identifice mai rapid pe infractorii care încălcă fără drept proprietățile rezidențiale și sustrag anumite bunuri ori chiar agresează persoanele pe care le găsesc acolo.

Un sistem de supraveghere video, chiar dacă nu poate interveni prompt la imobilizarea făptașilor, are darul de a descuraja hoții începători, precum și pe alți indivizi care ar vrea ca să intre fără drept într-o curte particulară ori într-o locuință. Prevenția este beneficiul esențial pe care instalarea unor camere video în locuri strategice îl oferă, mai ales dacă se și afișează la loc vizibil specificația că respectiva proprietate este supravegheată electronic.

Deși existența unor câini de pază este și ea o măsură care încă funcționează, o plăcuță cu anunțul: „Proprietate supravegheată video” are un efect chiar mai bun decât una pe care scrie: „Atenție! Câine rău!”. Evident, se pot utiliza ambele avertismente pentru un efect mai copleșitor pe care îl pot avea asupra potențialilor amatori de jafuri.
Camere de supraveghere video: restricții de utilizare
Pe măsură ce anii trec crește și numărul de spargeri din locuințe, precum și furtul din garaje, ateliere, depozite,inclusiv de obiecte de uz casnic lăsate prin curte (mașini de tuns iarba, unelte diverse, pompe de apă etc.). Este o tristă realitate de care ar trebui ca să se țină seama.

Una dintre cele mai bune soluții pentru eliminarea grijilor o reprezintă îmbunătățirea securității gardurilor, porților de acces pe proprietate, ușilor și ferestrelor, instalarea unui sistem de alarmă bun la domiciliu, dar mai cu seamă instalarea unui sistem de monitorizare video la distanță modern, deoarece în acest fel, indiferent că beneficiarul se află în casă, în grădină, ori în altă parte, va putea vedea pe smartphone, tabletă sau laptop ce se întâmplă în zona pe care un asemenea sistem o supraveghează.

Oricine poate ca să își instaleze un asemenea sistem video în gospodărie, în casă și/sau afară. Echipamentul poate dispune de una sau mai multe camere, dar există și anumite restricții cu privire la ceea ce pot se poate filma. Permisiunea este limitată prin lege doar la furnizarea de imagini referitoare la propria locuință, respectiv la interiorul acesteia și la ceea ce se găsește în jurul ei (respectiv zidurile exterioare imobilului și acoperiș, gradină, alei, anexe exterioare).

Autorizarea se extinde și la poartă, dar camerele video nu ar trebui să filmeze strada, ci doar trotuarul din fața propriei porți. Interdicția filmării este absolută cu privire la vecinătățile proprietății personale, nu este sub nicio formă un sistem modern de spionaj al vecinilor.
În plus, dacă există angajați în reședința respectivă ei trebuie să fie înștiințați cu privire la prezența sistemului de supraveghere și la scopul montării acestuia.

Magazinele online oferă o mulțime de echipamente de supraveghere video, așa încât se poate găsi sistemul ideal pentru orice gospodărie. Și asta la un preț mai mult decât accesibil.

http://www.hdsupraveghere.ro