Bucuresti

Echipamente necesare pentru un apicultor aflat la inceput de drum

Echipamente necesare pentru un apicultor aflat la inceput de drum

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Apartine de
Target Web
Vizualizari
63

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ai luat decizia de a da startul unei afaceri bazata pe cresterea albinelor? Atunci cu certitudine esti constient deja de faptul ca pentru a porni cu dreptul, este necesar ca mai inainte de orice, sa studiezi cu atentie cateva aspecte de baza care tin de domeniul apiculturii. Modalitatea de ingrijire a albinelor, echipamentele necesare, modalitatea de extragere si pastrare a mierii, etc. Fiecare dintre aceste lucruri trebuie sa fie foarte bine cunoscute inainte de a da startul unei afaceri in domeniu, chiar daca initial lucrurile pot parea destul de simple.

Achizitionarea echipamentelor necesare se poate dovedi a fi un proces destul de dificil, mai ales in conditiile in care, la inceput de drum este destul de putin probabil sa cunosti toate detaliile necesare pentru a face alegerile potrivite. Succesul in apicultura depinde intr-o foarte mare de deciziile pe care le ei, fapt pentru care acest articol iti poate fi de un real ajutor.

Din fericire, odata cu expansiunea Internetului tot mai multe magazine online cu produse pentru apicultura si-au deschis portile, astfel ca in prezent este mult mai simplu sa regasesti produsele de care ai nevoie. Iata asadar cateva dintre cele mai importante produse si echipamente de care ai nevoie in desfasurarea activitatilor apicole si care de altfel nu ar trebui sa lipseasca niciunui apicultor, indiferent de experienta anterioara.

Combinezonul (costumul de protectie)

Dat fiind faptul ca cea mai mare parte dinte activitatile apicole au loc in jurul stupului, achizitionarea unui combinezon sau costum de protectie, asa cum ii spunem in termeni populari reprezinta asadar o investitie esentiala, indiferent din ce unghi am privi lucrurile. Intepaturile de albine poate ca sunt benefice in anumite afectiuni, insa prea multe, iti pot pune viata intr-un real pericol. Prin purtarea unui combinezon, vei fi ferit in toalitate de acest lucru. Asigura-te insa ca achizitionezi si o masca pe care sa o porti alaturi de combinezon, astfel incat protectia sa fie una completa.

Afumatoare

Pentru a putea extrage mierea in conditii de siguranta, pe langa combinezonul despre care am discutat deja, mai este necesar totodata sa te asiguri ca investesti si intr-o afumatoare cu protectie. Probabil te vei intreba cum te va ajuta acest produs in activitatea ta. Rolul afumatoarelor este acela de a genera fum, ceea ce va induce albinele intr-o stare de "liniste", astfel ca tu vei putea lucra linistit la stup, fara a fi deranjat de albinele, ale caror instincte sunt acelea de a se apara de orice fel de invadatori.

Centrifuga apicola

Centrifuga apicola este un dispozitiv mecanizat, utilizat pentru extragerea mierii ce functioneaza prin intermediul fortei centrifuge. Centrifuga contine un tambur cilindric cu un cos, iar prin rotire, este capabil de a extrage mierea din faguri. Aceasta achizitie va eficientiza semnificativ procesul de extragere al mierii, acesta fiind si unul dintre motivele principale pentru care centrifugele au devenit produse esentiale in randul apicultorilor de pretutindeni. In alegerea unei centrifugi este esential sa tii cont de aspecte precum: numarul stupilor, tipul ramelor folosite, modul de insarmare al ramelor.