Bucuresti

Editura madrilena Niram Art prezinta patru scriitori spanioli la Bucuresti

Editura madrilena Niram Art prezinta patru scriitori spanioli la Bucuresti

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
464

Voteaza & Distribuie

Descriere

Editura Niram Art, infiintata la Madrid, in anul 2009, lanseaza un nou proiect de schimb cultural intre Spania si Romania. In cadrul acestui proiect, operele mai multor scriitori spanioli vor fi traduse si publicate in Romania,iar numerosi autori romani vor fi prezentati si publicati in Spania.

Astfel,patru scriitori spanioli vor fi prezenti la Bucuresti cu ocazia prezentarii operelor lor in limba romana. Lansarile vor avea loc la Libraria Dalles pe 20 noiembrie si la Muzeul Literaturii Romane pe 21 noiembrie 2013. Cei patru autori, Anthel Blau, Antonio Mateos Muñoz, Elimaida Vargas si Dimitra Agelopoulou vor fi prezentati publicului roman de Horia Barna, hispanist, traducator, editor, directorul ICR Madrid intre anii 2006 - 2010 si de Dan Caragea, critic literar, lusitanist, traducator si editor.

Cartile, doua de poezii, un roman si un eseu, abordeaza problematici de actualitate si critica. In “Din spatele privirii”, viziunea poetica a Elimaidei Vargas Paz despre violenta in familie prezinta o situatie trista cu care atat Spania, cat si Romania se confrunta. Continuand intr-un ton nostalgic, Antonio Mateos Muñoz vorbeste despre efemeritatea existentei in “Scrisul absent”, iar Dimitra Agelopoulou, autoare de origine greaca in limba spaniola, pledeaza pentru intoarcerea la o “viata primitiva”, simpla.In“Zburand prin cerurile interioare”, entuziasmul cu care Anthel Blau isi ghideaza cititorii catre o constiinta matura, a cunoasterii de sine, ofera un raspuns optimist intrebarii despre evolutia omului.

Moderatorul evenimentelor va fi scriitorul de origine romana Fabianni Belemuski, traducatorul operelor, iar lectura fragmentelor va fi realizata de Andreea Niram (Marketing Cultural Espacio Niram - Madrid).

Pe 21 noiembrie, in cadrul evenimentului organizat la Muzeu Literaturii Romane, poetul Paul Vinicius, editor la Muzeul Literaturii Romane, va vorbi despre poezia spaniola contemporana, facand referire la scriitoarea Elimaida Vargas Paz si la poeta Dimitra Agelopoulou.


Operele selectate de editura Niram Art constituie inceputul unei colaborari pe termen lung, in ambele directii, intre cele doua tari.