Bucuresti

ELEVATION feat. Lucian Ban

Detalii petrecere/concert

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Vizualizari
393

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 11 octombrie 201620:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

Jazz Syndicate Live Sessions prezintăELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”
Jazz Syndicate Live Sessions prezintă în data de 11 octombrie, la Sala Radio din București, un concert extraordinar, în care jazz-ul modern se întâlnește cu muzica tradițională, pentru a crea un eveniment special - ELEVATION feat. Lucian Ban: “Songs from Afar”.

Cu “Songs from Afar”, pianistul de oridine română naturalizat american Lucian Ban a creat unul dintre acele albume speciale, care apar arareori dar marchează ascultătorul prin autenticitate. Titlul face aluzie la rădăcinile culturale românești ale lui Ban și în special la Transilvania, tărâm care este departe (“far”), atât în plan fizic, cât ți temporal, creând o punte către cântecele tradiționale din această zonă.

Lucian Ban combină trecutul cultural străvechi cu multe idiomuri ale limabjului modern al jazzului, creând ceva foarte personal, bazat pe amintiri, nostalgii şi reflexe muzicale din Transilvania natală.
Lucian Ban a crescut în micul sat Teaca din Transilvania, ascultând cântece populare autentice de la o vârstă fragedă. În anul 1999, artistul se mută la New York, unde studiază la prestigioasa New School University și în scurt timp își face debutul american cu albumul Somethin' Holy, în duet cu saxofonistul Alex Harding. Albumul e distins cu 4 stele de către Allmusic, si este urmat de albumul Premonition (2003), foarte aclamat de critica de specialitate. Lucian Ban mai înregistrează Tuba Project alături de Bob Stewart, în 2006 și Playground, cu Jorge Sylvester tot în 2006.

The Lumination Ensemble, creat alături de Alex Harding și avându-l pe legendarul percuționist Barry Altschul a fost denumit ca unul dintre cele mai bune zece spectacole din 2003, de All About Jazz. De atunci, Lucian Ban a colaborat cu Alex Harding, Reggie Nicholson, Arta Baron, Sam Newsome, Barry Altschul, Jorge Sylvester, Brad Jones, Bruce Williams, Damion Reid, Chris Dahlgren, Pheeroan AkLaff, JD Allen, Bruce Cox, Hill Greene , Carlo DeRosa, Curtis Fowlkes, Mark Helias, Gene Jackson, Ron Horton, Nasheet Waits, Bob Stewart, Gerald Cleaver, Phillips Derrek, și mulți alții.

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta