Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Expozitia Inceputul iubirii - Mihaela Panaitescu

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
1779

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 12 august 2014 - Duminica 31 august 2014Marti-Sambata: 11:00-19:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

ÎNCEPUTUL IUBIRII” – Expozitie de pictură la
GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33"

Marţi, 12 august 2014, ora 19.00, VĂ INVITĂM la vernisajulExpoziţiei de pictură ÎNCEPUTUL IUBIRIIa artistei MIHAELA PANAITESCU.
Evenimentul va avea loc la Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33” (Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase„).

Expoziția va rămâne deschisă până pe 31 august 2014.

PROGRAM Galeria de Artă ”CALEA VICTORIEI 33”:
marți – sâmbătă, orele 11.00 – 19.00

  • Ataşat găsiţi prezentarea artistei Mihaela Panaitescu.
Mihaela Panaitescu a absolvit Liceul de Artă ”Marin Sorescu” din Craiova (specialitatea desen, pictură, creatie vestimentară) și Universitatea de Artă ”Nicolae Grigorescu” București (Facultatea de Arte Decorative și Design, Secția Modă), fiind licențiată în Arte Plastice și Decorative, Arte Textile, Design Vestimentar.
Din 2013 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, secția Pictură și tot din același an, Mihaela Panaitescu lucrează în atelierele apreciatei creatoare de modă Liza Panait, Casa de Modă ”VILI”.
A lucrat pentru Doina Levintza și Cosmina Englizian și a colaborat cu Casele de Modă ,,Attitude Fashion” și ,,House of Art”.
Este un artist plurivalent, pasionată deopotrivă de pictură în acrylic, ulei, tempera pe diferite suporturi (pânză, carton, perete, material textil, lemn), modă și design vestimentar, grafică, tehnici mixte, colaje, tapiserii, pictură de icoane pe lemn și pictură pe material textil. Este și designer de bijuterii, realizând accesorii unicat.
Peste 100 de lucrări ale sale, de la tablouri, picturi moderne, colaje, tapiserii, icoane se află în colecții particulare, atât în țară, cât și în străinătate. Și-a expus lucrările în expoziții de grup (Salonul de Toamnă al artiștilor plastici olteni, Muzeul de Artă din Craiova, 2002 sau ,,Salonul de miniatură textilă” și ,,Salonul Național de Artă Textilă”, Galeriile ORIZONT, 2013) și expoziții personale (,,Don Quijote - Metamorfozele realității” la Institutul Cervantes, 2005), și-a prezentat propriile colecții haute-couture la Romanian Fahion Days și a semnat o parte dintre ținute (anii 1915 - 1920) pentru filmul lui Sergiu Nicolaescu, ”Orient Expres”. A realizat grafica ilustațiilor la o serie de volume de poezie.
Mihaela Panaitescu este, trebuie să recunosc, o surpriză plăcută, așa cum au fost mulți absolvenți ai Universității de Artă. O deschidere mai largă spre alte orizonturi, opțiunile curriculare mult diversificate, au făcut să avem de-a face cu o atât de strictă clasificare a tinerilor absolvenți. Așa se face că, o absolventă a Liceului de Artă din Craiova, și mai apoi a Universității de Arte(…) care a urmat și cursurile secției de Scenografie, să aibă expoziții de pictură. Pictură de șevalet, de grafică, și în general specializările care vehiculează concepte și rezolvări plastice care nu au un reflex direct în aria pragmatismului care se cer unui student de arte decorative, are cerințe specifice nu sunt la îndemâna oricărui absolvent de Arte. (…) experiența alături de un creator polivalent cum este Doina Levintza, de profesorii de la Universitate, precum Unda Popp (…), au asigurat o libertate de concepție și o însușire a limbajelor plastice, care nu pot fi decât benefice pentru o tânără pornită pe drumul unei cariere frumoase, fără îndoială, dar plină de capcane motivate de lipsa de timp dedicat exclusiv atelierului care, într-o societate ca aceasta devine un lux inabordabil (…)” – Ileana Ploscaru Panait, artist vizual, realizator TV, critic de artă, curator expoziții.
La începutul lunii martiea avut loc inaugurarea noii GALERII de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33” marcată de un dublu eveniment:vernisajul expoziţiei de sculptură a artistului Cătălin Geană şial celei de fotografie HairDesign “ARTA se MIŞCĂ” a Cristinei Grama şi a echipei sale FASON. A urmat în aprilie 2014 vernisajul expoziţiei de pictură cu vânzare “ŞAPTE PICTORI”. Au expus timp de două luni artiştii plastici Anna Ravliuc, Laurenţiu Midvichi, Mariana Gavrilă Vesa, Georgeta Constantinescu,Stela Vesa, Alina Vodăşi Florentin Vesa. În iulie 2014 a fost găzduită o altă expoziție-eveniment care s-a bucurat de mare succes, și anumeexpoziţia de mozaic și pictură“MARI ACTORI”a artiștilor Mircea Tudor Asciu și Rozalia Lenke Pușcaș.

VĂ AŞTEPTĂM aşadar marti 12 august 2014, ora 19.00 la vernisajul Expoziţiei de pictură “ÎNCEPUTUL IUBIRII”,eveniment,organizat la GALERIA de ARTĂ "CALEA VICTORIEI 33”.
Evenimentul va fi urmat de un cocktail.


MIHAELA PANAITESCU

A absolvit în 1996 Liceul de Artă ”Marin Sorescu” din Craiova (specialitatea desen, picture, creatie vestimentară), iar în 2002, Universitatea de Artă ”Nicolae Grigorescu” București (Facultatea de Arte Decorative și Design, Secția Modă), fiind licențiată în Arte Plastice și Decorative, Arte Textile, Design Vestimentar.
Din 2013 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici, secția Pictură.
Mihaela Panaitescu este un artist plurivalent, pasionată deopotrivă de pictură în acrylic, ulei, tempera pe diferite suporturi (pânză, carton, perete, material textil, lemn), modă și design vestimentar, grafică, tehnici mixte, colaje, tapiserii, pictură de icoane pe lemn și pictură pe material textil. Este și designer de bijuterii, realizând accesorii unicat.
Peste 100 de lucrări ale sale, de la tablouri, picturi modern, colaje, tapiserii, icoane și până la rochii de zi și de seară unicat se află în colecții particulare, atât în țară, cât și în străinătate.
În anul 1998, studentă fiind, Mihaela Panaitescu a participat la Concursul Internațional de Gravură de ,,Ex - Libris”, Saint Niklaas, Belgia. Un an mai târziu și-a prezentat colecțiile de schițe la concursul ”Tânărul Designer” din cadrul Zilelor Internaționale ale Modei de la București, pentru ca în anul următor să fie laureată a aceluiași concurs, cu tema ”Etno-Millenium 2000-2001”. A urmat de prezentarea propriei colecții intitulată ”Africa”. Tot atunci a participat la o prezentare de modă de grup pentru ”Romartizana” și a cucerit Premiul II la concursul organizat de Casa de Modă ”Rebecca Rita”.
În 1999 a participat la Concursul Internațional de Modă ”La Chic Chinoise” găzduit la sediul UNESCO din Paris.
În 2001, binecunoscuta creatoare Doina Levintza o premiază pe Mihaela Panaitescu la Concursul ,,Tineri Designeri,”, cu tema ,,Secolul XIX – Vedete TV” în cadrul emisiunii ”LEVINTZA prezintă” (Prima TV). Urmează un alt premiu având ca temă ”Vestimentația pentru tineret” și crearea unei rochii de seară special pentru vedeta TV Iulia Frățilă.
I se dedică articole și își publică croquis-urile în revistele ”Flacăra”, ”Privirea”, ”Lady” ș.a.
Deloc întâmplător Mihaela Panaitescu a devenit în anii 2000 designer vestimentar și colaborator foarte apropiat al Doinei Levintza (a creat rochii unicat de mireasă și haute-couture, realizând accesoriiile și pictura pe material) și al Cosminei Englizian (rochii de seară și de mireasă, accesorizarea materialelor cu cristale Swarovski, crearea de accesorii hand-made, flori, bijuterii). A mai colaborat cu Casele de Modă ,,Attitude Fashion” și ,,House of Art”.
În 2002 și-a prezentat lucrările de pictură modernă în expoziția de grup la Salonul de Toamnă al artiștilor plastici olteni, la Muzeul de Artă din Craiova. În 2003 Mihaela Panaitescu își prezintă propria colecție haute –couture de rochii de seară în cadrul Romanian Fahion Days (Romexpo), iar în anul următor colaborează la realizarea costumelor (anii 1915 - 1920) pentru filmul lui Sergiu Nicolaescu, ”Orient Expres”.
Artista este și un grafician foarte talentat. A realizat 33 de lucrări de grafică - imagini pe teme religioase pentru cartea intitulată ,,Dincolo de bătăile inimii” (2003), autor fiind preotul Daniel Bulai, paroh al Bisericii Italiene din București unde a restaurat pictura murală din altar și a pictat pe pereții laterali doi îngeri. Alte 20 de lucrări de grafică având teme religioase le-a realizat special pentru volumul ,,Mai aproape de inima lui Dumnezeu” (2006) al aceluiași autor.
În anul 2005 a fost protagonista expoziției de pictură modernă ,,Don Quijote - Metamorfozele realității” la Institutul Cervantes. ”Este o expoziție care face referire eplicită la universal iberic, la personajul și universal mitic al lui Don Quijote” – spunea atunci criticul Ileana Ploscaru Panait. ”Cele 26 de lucrări urmăresc firul romanului încercând să treacă de citatul la opera lui Cervantes. (…) Ele ne pun pe drumul romanului, dar de fapt, este o invitație la lectură în paralel cu cea a imaginilor vizuale pe care artista le interpretează în felul ei. (…) Lucrurile artistei sunt dovada că Mihalea Panaitescu se află sub imperiul stărilor emotive. Relația sa cu litera cărții este una poetică. Personajele sunt transfigurate sau ascuse și nu apar explicit (…). Artista mizează mai degrabă pe armonii, decât pe contraste. Compozițiile sunt dinamice, deschise chiar dacă sunt reprezentate de un personaj sau un cuplu. Interesant este că Mihaela Panaitescu abordează în creația sa referirea la lectura sistematică, asumată. Nu vă lăsați înșelați de ideea de ilustrație, ci de abordare serioasă și matură la creația majoră”.
Este formator și predă cursuri din domeniul Artelor Plastice, ale Modei și Accesoriilor. A fost profesor de design vestimentar la Institutul de Modă ,,Salomeia Truță” din București.
Din anul 2013 Mihaela Panaitescu lucrează în atelierele apreciatei creatoare de modă Liza Panait, Casa de Modă ”VILI”.
Anul 2014 a marcat prezenta artistei Mihaela Panaitescu la două expoziții de grup găzduite de Galeriile ORIZONT: ,,Salonul de miniatură textilă” și ,,Salonul Național de Artă Textilă”.
Mihaela Panaitescu este, trebuie să recunosc, o surpriză plăcută, așa cum au fost mulți absolvenți ai Universității de Artă. O deschidere mai largă spre alte orizonturi, opțiunile curriculare mult diversificate, au făcut să avem de-a face cu o atât de strictă clasificare a tinerilor absolvenți. Așa se face că, o absolventă a Liceului de Artă din Craiova, și mai apoi a Universității de Arte(…) care a urmat și cursurile secției de Scenografie, să aibă expoziții de pictură. Pictură de șevalet, de grafică, și în general specializările care vehiculează concepte și rezolvări plastice care nu au un reflex direct în aria pragmatismului care se cer unui student de arte decorative, are cerințe specifice nu sunt la îndemâna oricărui absolvent de Arte. (…) experiența alături de un creator polivalent cum este Doina Levintza, de profesorii de la Universitate, precum Unda Popp (…), au asigurat o libertate de concepție și o însușire a limbajelor plastice, care nu pot fi decât benefice pentru o tânără pornită pe drumul unei cariere frumoase, fără îndoială, dar plină de capcane motivate de lipsa de timp dedicat exclusiv atelierului care, într-o societate ca aceasta devine un lux inabordabil. (…)” – Ileana Ploscaru Panait, artist vizual, realizator TV, critic de artă, curator expoziții

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/