Bucuresti

Expozitia Cele mai frumoase carti

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
1081

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cele mai frumoase cărți din România 2016 (gala de premiere și vernisajul expoziției)
Concursul național de design de carte “Cele mai frumoase cărți” (ediția a V-a) își desemnează câștigătorii pe 10 noiembrie 2016, de la ora 18:00, în prezența Ministrului Culturii Corina Șuteu, odată cu vernisajul unei expoziții dedicate cărții-obiect (curator: Anca Verona Mihuleț; instalație pentru expunere: Raluca Popa), găzduite de Muzeul Național de Artă Contemporană din București (10.11–15.12.2016).

ATENȚIE: În urma solicitării MNAC, Gala de Premiere Cele Mai Frumoase Cărți și-a schimbat ora de începe de la 20:00 la 18:00, urmată la ora 19:00 de vernisajul expoziției.

Cele mai frumoase cărți din România vor fi prezentate într-o instalație misterioasă concepută de Raluca Popa, alături de o selecţie de cărţi de artist şi obiecte care au la bază hârtia sau care au fost inspirate de viaţa cărţilor, extrase din colecţia Muzeului Național de Artă Contemporană din București.

____________________
Cele mai frumoase cărți este un proiect cultural cu desfășurare anuală dedicat designului de carte, organizat de Asociația pentru Performanță și Cultură. Proiectul a fost inițiat ca platformă de dezbatere pe tema designului de carte atât pentru profesioniștii din lumea editorială, cât și pentru designerii, graficienii independenți și publicul larg, oferind un cadru de apreciere și o perspectivă internațională. www.celemaifrumoasecarti.ro

Proiect cultural finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național. Expoziția face parte din noul program expozițional MNAC.

Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană al României, Institutul Cultural Român, Centrul Național al Cărții, Ministerul Culturii, Asociația Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Francez din București, Biblioteca Națională a României, Galeria Posibilă, Delegația Valonia-Bruxelles, Galeria Plan B, Clubul Ilustratorilor, UAD, UNARTE, Alutus, Agressione Group, Global Mindscape, Asociația K’arte, Casa Artelor – DJC Timiș, Librăria Engleză Anthony Frost, Minitremu, Librăria Habitus, Asociația Harap Alb, Asociația Idioma, Asociatia de prietenie Ille et Vilaine Sibiu, Radio România Cultural, Clubul Scriitoarelor, Radio France Internationale România, Observator cultural, Liternet, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Designist, Revista Arta, Arhitext, Agenția de carte, Bookaholic, The Institute, Parohia Evanghelică C.A. Cisnădie