Bucuresti

Expozitia de fotografie Delta Dunarii - O lume solitara

Detalii

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
1216

Voteaza & Distribuie

Descriere

PELICANUL ȘI VULTURUL CODALB – VEDETELE EXPOZIȚIEI DE FOTOGRAFIE DELTA DUNĂRII – O LUME SOLITARĂ

București, 30 septembrie 2014:
Casa de Cultură Friedrich Schiller www.casaschiller.ro, casa de cultură a minorității germane din București, anunță lansarea parteneriatului cu pensiunea Aqua Villa în cadrul „Expoziției de Fotografie Delta Dunării – O lume solitară”, cu prilejul manifestărilor dedicate ciclului „Oameni și locuri importante din cultura română”.
„Expoziția de Fotografie Delta Dunării – O lume solitară” este realizată de cercetătorul științific și doctor în biologie, Klaus Fabritius și organizată de Casa de Cultură Friedrich Schiller, cu sprijinul Forumului Democrat al Germanilor din Regiunea Extracarpatică și Clubul Leica.
Sub motto-ul Delta Dunării ne privește pe toți, Expoziția „O lume solitară” surprinde imagini din Delta Dunării, precum peisaje din Deltă, casele tradiționale alte etnicilor, momentele zilei în Deltă, pelicanul – simbolul Deltei dar și vulturul codalb – o specie pe cale de dispariție.
„Suntem onorați să găzduim această expoziție care evidențiază pe de o parte ambientul unic al zonei și cultura specifică a minorităților care o populează, în aceeași măsură în care instituția pe care o conduc organizează și promovează acțiuni culturale dedicate etnicilor germani din România dar și românilor. Motivul pentru care am ales Aqua Villa, o pensiune din Delta Dunării să susțină și să se implice în promovarea Deltei este împărtășirea de valori comune cu ale Casei Schiller față de Delta Dunării și față de cultura etnică din Deltă, în același timp un partener în care am găsit deschidere și pasiune pentru viitoarele proiecte pe care le-am putea dezvolta în Deltă”, declară Mariana Duliu, președintele Casei de Cultură Friedrich Schiller.
„Am ales să susținem „Expoziția de Fotografie Delta Dunării – O lume solitară” pentru că încă de la construcția pensiunii ne-am concentrat toate eforturile în promovarea regiunii, a atracțiilor naturale turistice, care oferă cadre unice de fotografie dar și a diversității culturale printre turiști. Pe lângă frumusețile unice pe care le oferă, Delta Dunării reprezintă și o regiune cu un substrat puternic de cultură*, în care regăsim tradiții și obiceiuri nemțești, tătare sau ucrainiene. Îi așteptăm pe toți iubitorii de frumos, de a (re)descoperi Delta Dunării să viziteze expoziția de fotografie, un prim pas de a aduce mai aproape Delta, speciile de păsări și cultura etnicilor printre români”, declară Cornel Crivtulencu, administrator pensiunea Aqua Villa.
Reprezentanți ai Ambasadei Republicii Federale Germania, membrii ai Forumului Democrat German și membrii ai comunității germane din București au vizitat „Expoziția de Fotografie Delta Dunării – O lume solitară”.
„Expoziția de fotografie Delta Dunării – O lume solitară” este deschisă vizitatorilor până pe data de 24 octombrie, între orele 09.00 – 15.00, la sediul Casei de Cultură Friedrich Schiller, din Str. Batiștei, nr. 15, sector 2.
*Conform datelor statistice din cadrul recensământului din anul 2011, în Delta Dunării conviețuiesc 17.500 de români, 11.000 de ruși lipoveni, 3.700 de romi, 1.900 de turci, 1.350 de ucrainieni, 180 de tătari și 60 de germani.
***
Despre Casa de Cultură Friedrich Schiller
Cu o tradiție de 57 de ani, Casa de Cultură Friedrich Schiller organizează activități culturale, educative și sociale atât pentru etnicii germani din România cât și pentru români. Casa Schiller funcționează ca un loc de legătură între etnicii germani din România, românii stabiliți în Germania, cetățenii germani și austrieci care trăiesc în România dar și vorbitorii de limba germană și susține activ tradițiile, cultura și obiceiurile germane. Instituția are în dotare o bibliotecă dezvoltată în colaborare cu Ambasada Germaniei în România și cu Institutul Goethe, adresată elevilor, studenților vorbitori de limba germană și a profesorilor de limba germană. Periodic, Casa Schiller organizează cursuri de limba germană și limba engleză pentru copii și adulți. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați www.casaschiller.ro și www.facebook.com/casadeculturafriedrichschiller
Despre Klaus Fabritius
Membru corespondent al Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice din România, Klaus Fabritius este doctor în biologie, cercetător ştiinţific cu peste 250 de lucrări de specialitate publicate în ţară şi în străinătate, apărute în reviste de prestigiu și autor a peste 10 volume ştiinţifice, primind diploma de excelenţă din partea Universităţii “Ioan Cuza” din Iaşi. Klaus Fabritius este preşedintele Asociaţiei Române pentru Combaterea Vectorilor în Igiena Publică (ARCVIP), membru fondator al Clubului Humboldt România, preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România – Regiunea Extracarpatică. Pasiunile naturalistului Klaus Fabritius sunt: fotografia, călătoriile, ocrotirea naturii și protecția mediului.
Despre Aqua Villa
Construită în anul 2006, pe un teren în suprafață de 3000 mp, Aqua Villa este o pensiune premium care oferă cazare turiștilor în Delta Dunării, în 7 camere duble, intime și confortabile și se află în Satul Vulturu, Comuna Maliuc, Mila 26, pe Brațul Sulina, în județul Tulcea. Situată la 25 km de municipiul Tulcea, pensiunea se adresează turistului modern, care dorește să cunoască bogățiile Deltei Dunarii sau care este în căutare de noi experiențe culinare și sporturi nautice. Între serviciile Aqua Villa se numără: preluare turiști din orașul Tulcea, excursii în Rezervația Biosferei Delta Dunării, locuri de joacă pentru copii, piscină exterioară, plimbări cu bicicleta, plimbări cu șalupa și barca cu motor, scule pentru pescuit, momente artistice, proiecții filme și muzică, tenis de masă, tir sportiv cu aer comprimat, dartz, bucătărie tradițională. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne vizitați la: http://www.aquavilla.ro/ și https://www.facebook.com/aquavilla.delta