Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Alegerea unui spray de protecție solară pentru copii - sfaturi și recomandări

Alegerea unui spray de protecție solară pentru copii - sfaturi și recomandări

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 11 luni si 1 zi
Vizualizari
378

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pe măsură ce vremea se încălzește și membrii familiei încep să petreacă din ce în ce mai mult timp afară, este important să vă asigurați că pielea copiilor este protejată de razele ultraviolete (UV) dăunătoare. Expunerea la razele UV poate cauza arsuri solare, îmbătrânire prematură și alte probleme serioase ale pielii. De aceea, alegerea unui produs de protecție solară potrivit pentru cei mici este esențială.

Având în vedere că există atâtea creme si spray-uri de protecție solară în zilele noastre, alegerea celui mai potrivit produs pentru copii poate fi dificilă. Cu toate acestea, ce contează cel mai mult atunci când folosiți un produs de protecție solară este să protejeze pielea de razele UV. Mulți specialiști recomandă să utilizați un spray de protecție solară pentru copii deoarece este mult mai ușor de aplicat, iar eficacitatea sa este la fel de mare ca a unei creme de protecție solară.

Ce fel de produse de protecție solară sunt cele mai bune?


Când cumpărați produse de protecție solară, există trei lucruri importante la care trebuie să fiți atenți. Verificați pe etichetă dacă produsul:

  • are un FPS (factor de protecție solară) de 30 sau mai mare
  • protejează atât împotriva razelor UVA, cât și împotriva razelor UVB (o protecție solară „cu spectru larg”)
  • este rezistent la apă (protejează pielea copiilor în timp ce sunt în apă, timp de 40-80 de minute)

Care sunt diferitele tipuri de protecție solară?


Există două mari categorii de protecție solară:

Protecția solară cu filtru mineral


Produsele de protecție solară cu filtru mineral (numită și protecție solară anorganică) se aplică pe piele și acționează ca o barieră în fața razelor solare. Unele produse de protecție solară conțin zinc sau titan. Acestea nu intră în piele, deoarece sunt proiectate să rămână pe suprafața acesteia, motiv pentru care ar putea lăsa pielea puțin albicioasă. Unele chiar vin în culori simpatice pe care copiii le apreciază. Produsele de protecție solară cu filtru mineral încep să funcționeze imediat ce sunt aplicate, însă pot fi înlăturate ușor de apă sau transpirație.

Produse de protecție solară cu filtru chimic


Aceste produse (numite și produse de protecție solară organică) absorb razele solare ca un burete. Acestea transformă razele în căldură și apoi eliberează acea căldură din piele. Deoarece se absorb în stratul superior al pielii, nu lasă pe piele acel strat albicios pe care îl lasă produsele de protecție solară cu filtru mineral și nici nu sunt îndepărtate de pe piele la fel de ușor. Cu toate acestea, poate dura 15-30 de minute pentru a începe să-și facă efectul.

Cum, când și unde să utilizați produsele de protecție solară


Pentru ca o cremă sau un spray de protecție solară să-și dovedească eficienţa, trebuie utilizat corect:

  • Aplicați produsele de protecție solară ori de câte ori cei mici stau în soare
  • Pentru o eficiență maximă, aplicați-l cu aproximativ 15 până la 30 de minute înainte ca micuții să iasă afară.
  • Aplicați soluția pe urechi, mâini, picioare, umeri și spatele gâtului
  • Mutați bretelele costumelor de baie și aplicați soluția de protecție solară sub ele. În plus, trebuie protejate şi buzele cu un balsam de buze, cu factor de protecție de 30.
  • Aplicați cu generozitate protecție solară
  • Dermatologii recomandă să utilizați 30 de grame de soluție de protecție solară (suficient pentru a umple un pahar mic) pentru a acoperi zonele expuse ale corpului. Un alt truc este să folosiți „regula linguriței”. O cantitate de 30 de grame de cremă (echivalentul a 2-3 lingurițe) este suficientă pentru a proteja întreaga suprafață cutanată (inclusiv fața dorsală a piciorului, zona gâtului, pavilionul urechii și vârful capului).
  • Reaplicați cremă de protecție solară des, aproximativ la fiecare 2 ore. De asemenea, reaplicați după ce copilul a transpirat sau a înotat.
  • Aplicați o protecție solară rezistentă la apă dacă micuțul stă în preajma apei sau dacă înoată. Apa reflectă și intensifică razele soarelui, motiv pentru care cei mici au nevoie de protecție durabilă. Cremele de protecție solară rezistente la apă pot rezista până la 80 de minute în apă, iar unele sunt rezistente și la transpirație. Cu toate acestea, indiferent dacă pe etichetă se menționează că produsul este rezistent la apă, aplicați din nou soluția de protecție solară atunci când copiii ies din apă.

Cum protejăm de soare pielea bebelușilor?


Nu se recomandă utilizarea cremelor de protecție solară în cazul bebelușilor cu vârsta mai mică de 6 luni. Protecția va fi exclusiv mecanică: se recomandă îmbrăcăminte ce acoperă zona mâinilor și picioarelor, purtarea pălăriilor, statul în zone umbrite, utilizarea parasolarului. După vârsta de 6 luni, pe lângă metodele de fotoprotecție enumerate, puteţi utiliza și cremele de proctecție solară. Sunt recomandate produsele cu factor de protecție solară 50+, cu spectru larg, care să fie și rezistente la apă.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro