Bucuresti

"Fata marii"

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente parinti si copii
Modificat
acum 6 luni si 3 zile
Vizualizari
634

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 11 octombrie 2009 19:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Studioul Experimental de Opera si Balet Ludovic Spiess (SEOB) deschide stagiunea 2009-2010 cu premiera spectacolului FATA MARII, poem coregrafic pentru copii, pe muzica si libretul semnate de compozitoarea Carmen Petra Basacopol.

Coregrafia spectacolului este semnata de Maria Popa, iar scenografia de Ana Maria Marin, care debuteaza cu acest spectacol pe scena ONB. Povestitorul spectacolului este actrita Cornelia Pavlovici.

La realizarea spectacolului participa solistii de balet Manuela Dragomir, Alexandru Ducan si Mircea Ionita, solistii instrumentisti Lidia Butnariu (pian), Luiza Carlan (flaut), Emese Ildikó Achim (violoncel) si Rares Dan Pahontu (percutie) si un ansamblu de balet format din elevii Liceului de coregrafie Floria Capsali.

Cei mai tineri spectatori sunt invitati sa urmareasca o poveste plina de sensibilitate, in care personajele reale si cele fantastice se intalnesc in lumea mirifica a adancurilor marii. Mesajul pe care acest basm doreste sa-l transmita prin frumusetea dansului, delicatetea muzicii si profunzimea cuvantului este acela al alegerii corecte a drumului in viata, cu pretul deopotriva al bucuriei si sacrificiului.

Poemul coregrafic pentru copii „Fata marii" este cea mai recenta creatie a compozitoarei Carmen Petra Basacopol, fiind prezentat in Foaierul galben al ONB in premiera absoluta. Preocuparea domniei sale pentru creatia muzicala destinata copiilor a reprezentat o trasatura constanta a intregii sale activitati componistice.

Prin realizarea acestui spectacol, SEOB isi propune promovarea creatiei muzicale romanesti, da posibilitatea foarte tinerilor artisti debutanti (dansatori si scenograf) sa isi puna in valoare talentul si se preocupa de formarea unei noi generatii a publicului de opera si balet.

Filtre eveniment

Tip evenimente copii: spectacole