Bucuresti

Festivalul Filmului Evreiesc

Festivalul Filmului Evreiesc

Detalii

Web
http://www.ifestival.ro/
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 5 ani si 2 luni
Apartine de
Bucuresti
Vizualizari
1535

Voteaza & Distribuie

Descriere

Festivalul Filmului Evreiesc de la Bucuresti îşi propune, în cadrul mai larg al promovării recuperării şi valorificării moştenirii culturale a minorităţilor din România şi al dialogului intercultural şi interetnic, informarea publicului românesc privind tradiţiile şi arta evreiască.

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Evreiesc – București (BJFF – 2013) se va desfășura în perioada 20 – 24 octombrie la Studioul Horia Bernea din cadrul Muzeului Naţional al Țăranului Român și la cinematograful Elvira Popescu – Institutul Francez.
Gala de deschidere din acest an va fi dedicată regizorului Radu Gabrea. Va fi omagiată bogata sa carieră cinematografică și va fi lansată colecția de DVD-uri care cuprinde ultimele sale 7 producţii.

În deschiderea Festivalului va fi proiectat filmul “The Garden of Eden” (75 min, r. Ran Tal), câștigător al premiului pentru cel mai bun regizor în cadrul Jerusalem International Film Festival – Israel(2012)și al marelui premiu pentru cel mai bun film din cadrul Mediteran Film Festival – Bosnia (2013).

Ca în fiecare ediție, Festivalul de Film Evreiesc – București își propune să sărbătorească bogata moștenire iudaică din România prin proiecția unor filme de lung-metraj, scurt-metraj și documentare. Festivalul promovează toleranța interetnică și religioasă, și crează oportunități pentru dialog internațional prin organizarea de workshop-uri și conferințe cu tematică evreiască, oferind în același timp bucureștenilor o alternativă culturală de interes internațional.

Această nouă ediție va fi marcată de proiecții de filme de la documentare la comedii care vor urmări o tematică socială contemporană.

Programul acestei ediții este disponibil și online la adresa www.bjff.ro,
Festivalul Filmului Evreiesc – București (BJFF – 2013) este organizat de Fundaţia Culturală Art Promo în cooperare cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român.